De Zoete Zusjes lossen het op

05-06-2023

Met tekeningen van Iris Boter

Kinderboek

Voorlezen vanaf 4 jaar/ zelf lezen vanaf 7 jaar

Het is meivakantie en tot de grote spijt van Janna en Saar vertrekt papa 4 dagjes naar het buitenland voor zijn werk. Na zijn vertrek herinneren de Zoete Zusjes zich dat papa eerder beloofde dat ze een hut op zolder mochten bouwen. Hop, aan de slag! Maar wat de meisjes nog niet weten, is dat papa stiekem een heuse zoektocht op touw heeft gezet, met als inzet een geheime prijs. Wanneer ze de eerste aanwijzing –een gouden sleutel- ontdekken, kan de pret beginnen! Ze gissen erop los, waar kan die sleutel toch van zijn? En waar vinden we het juiste sleutelgat? Zullen de Zoete Zusjes erin slagen om het grote raadsel op te lossen?

De oudste dochter is gek van de Zoete Zusjes. Ze bekeek al hun YouTube filmpjes en heeft uiteraard ook al hun boeken. En die boeken, die zijn echt wel leuk! Doorheen het verhaal van De Zoete Zusjes lossen het op zijn tal van opdrachten verweven, die jonge lezers geboeid houden en hun op deze manier mee laten speuren naar oplossingen. De leuke, vrolijke tekeningen maken er tezamen met het verhaal een levendig en fris geheel van. Zelfs volwassenen kunnen wel hun draai wel vinden in dit boekje!

Fee (9)

Het is een leuk boek. Ik kijk steeds uit naar het nieuwe raadsel. Het is wel jammer dat ze niet vertellen hoe het er 's nachts aan toegaat. Ik vind dat er over de raadsels goed nagedacht is. Ik kijk al uit naar het volgende boek!

Specificaties

Uitgever: Kosmos

Prijs: Hardcover €15,99 E-book €9,99 Luisterboek €9,99

Publicatiedatum: 12 april 2023

Aantal pagina's: 96

ISBN: 9789043926546

Met dank aan Uitgeverij Kosmos voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.