De zus van de chocolatier- Rebekka Eder

27-02-2024

Historische roman

De chocoladedynastie #3

Keulen, 1881

Ondanks dat de jonge Therese Stollwerck opgroeit in een familie met een groot chocoladefabriek, mag ze zich zelf zo min mogelijk met het fabriek bemoeien. Een vrouw hoort te trouwen en kinderen te krijgen is de unanieme mening van haar broers. Maar Therese denkt daar anders over. Ze droomt ervan om te schrijven, en dan liefst nog wel om reclame schrijven te voor het chocoladefabriek. Maar in plaats van enige waardering voor haar teksten van haar broers, krijgt Therese een huwelijkskandidaat voorgeschoteld. Maar wat niemand weet, is dat Thereses hart al aan iemand anders toebehoort. Maar zal deze verboden liefde stand houden?

Heerlijk om weer verder te kunnen lezen in deze fijne trilogie. Dit derde deel van de serie gaat naadloos verder op deel twee. Ik had eventjes een momentje nodig om alles terug boven te halen van het vorige boek, een kleine samenvatting of geheugensteuntje was hier prettig op zijn plaats geweest.

Waar het in de vorige delen de chocoladefabriek de rode draad was, is het nu eerder de familiedrama's van de familie Stollwerck die de kroon spannen. De familie krijgt allerlei situaties en gebeurtenissen te verwerken, wat uit mondt in een verhaal bomvol voorvallen en onverwachte wendingen. Elk moment werd ik geboeid en meegesleept doorheen de drama's. De gedetailleerd uitgewerkte personages, in combinatie met een nauwkeurig omschreven tijdsgeest en een beeldende schrijfstijl maakte dat het inleven in het verhaal vanzelfsprekend werd.

De zus van de chocolatier is een mooie afsluiter van een heerlijk, zoete trilogie maar hopelijk zeker niet het laatste van Rebekka Eder!

Specificaties

Uitgever: Oceaan

Prijs: Paperback €20,99 E-book €11,99 Luisterboek €12,99

Publicatiedatum: 16 november 2023

Aantal pagina's: 464

ISBN: 9789046830772

Met dank aan Uitgeverij Oceaan voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.