Het geheime leven van Albert Entwistle - Matt Cain

20-03-2022

Roman

Feelgood

Albert Entwistle is een toegewijde postbode met een geheim. Een geheim dat hij al bijna zijn ganse leven met zich meedraagt. Een geheim dat de laatste vijftig jaar van zijn voorbije leven heeft beïnvloed.

Albert Entwistle werkt al bijna vijftig jaar als postbode, een job waar hij zich makkelijk in kan verschuilen. Na al die tijd heeft hij nog steeds geen echte vrienden op het postkantoor. Hij schuwt contact met elk ander mens en leeft zijn leven volgens een strikt schema. De enige die zijn hart kan laten smelten is zijn geliefde kat Gracie.

Wanneer hij een brief ontvangt met de mededeling dat hij op pensioen moet, slaat de schrik hem om het hart. Zijn zorgvuldig opgebouwd leven lijkt te bezwijken onder deze immense verandering. Maar Albert Entwistle verbaast zichzelf door het heft in eigen handen te nemen en na vijftig jaar zijn geheim openbaar te maken, zijn grote liefde George. Hij besluit op zoek te gaan naar George, maar dat kan hij niet alleen, wie gaat hem hierbij helpen?

Wat werd ik in het begin triest van dit verhaal! Ik vind het werkelijk hartverscheurend dat iemand zoals Albert Entwistle helemaal alleen op de wereld staat. Ik had zin om hem eens een hele dikke knuffel te geven en voor hem te zorgen. Maar wat heeft Albert Entwistle mij doorheen het verhaal verbaasd! Hij ondergaat een drastische metamorfose en leert door zijn zoektocht zichzelf kennen.

Het was niet alleen een zoektocht naar de ware liefde, maar ook eentje naar zijn ware ik. Een verhaal dat mijn hart vervulde met warmte, liefde en mijn ogen vulde met tranen van geluk. Wat een heerlijk feelgood verhaal! I love Albert Entwistle!


Deze paragraaf wil ik graag met jullie delen

George Atkinson. Zo heet de nieuwe jongen. Hij is lang en slank met fijne gelaatstrekken, en zijn haar lijkt wel gevlamd goud als het licht erop schijnt, net als het gras op de moors in de winter. Maar het opvallendste aan hem zijn zijn ogen; die zijn zo intens blauw dat ze violet lijken. Albert vindt het moeilijk om zijn eigen ogen ervan af te houden. George zit sinds kort bij Albert op school. Het is september 1969 - Alberts examenjaar is net begonnen - en het gerucht ging al rond dat er een nieuwe jongen van Yorkshire naar Toddington was verhuisd.


Specificaties

Uitgever: Uitgeverij De Fontein

Prijs: Paperback €20,00 E-book €12,99 Luisterboek €14,99

Publicatiedatum: 1 maart 2022

Aantal pagina's: 368

ISBN: 9789026156618

Met dank aan Uitgeverij De Fontein voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.