De familie Aubrey - Rebecca West

29-03-2022

Semi-autobiografisch - familiesaga - klassieker 20ste eeuw

Deel 1 van de Aubrey-trilogie

Allereerst, kijk nu toch eens die cover, I love it! Hij ziet er werkelijk prachtig uit, daar krijg je pas zin van om te beginnen lezen.

Ook het verhaal was zeker niet mis. Rebecca West schrijft een met De familie Aubrey het eerste deel van een trilogie die deels gebaseerd is haar eigen familie.

Het verhaal speelt zich af in de 20ste eeuw, voornamelijk in Engeland. De familie Aubrey bestaande uit, moeder Clare, vader Piers, de meisjes, Cordelia, Rose en Mary en de kleine dondersteen Richard Quin verhuizen door financiële omstandigheden naar een nieuw huis in Engeland.

Het verhaal wordt verteld uit het oogpunt van Rose, de tweede dochter in rij. Cordelia is de oudste van de bende en gedraagt zich daar ook naar, eigenlijk is het een echt serpent met allesbehalve gevoel voor muziek. Muziek is echter heel erg belangrijk in de familie Aubrey. Moeder Clare was een voormalige concertpianiste die haar carrière opzij zette om zich aan het gezinsleven te wijden. Rose en Mary worden dan ook van kleins af aan opgeleid door hun moeder om ooit hun carrière te kunnen wijden aan de piano. Beiden zijn ze erg talentvol, en houden zich strikt aan de wensen van hun moeder.

Vader Piers is er meer niet dan wel. Hij werkt als journalist bij de plaatselijk krant. Maar waar hij het geld zou moeten binnenbrengen, verspild hij het telkens weer aan iets nutteloos. Gelukkig is er nog steeds moeder Clare die de financiële moeilijkheden die de ondergang dreigen te worden voor hun gezin telkens afwend.

Doorheen de moeilijke tijden en uitdagingen die het gezin voor de kiezen krijgt, zoeken de meisjes Aubrey een plaats voor zichzelf in de wereld. Ze proberen te begrijpen hoe het leven in elkaar zit en zetten zich meer dan ooit in voor hun gezin.

Wat een heerlijke klassieker. Van begin tot einde was ik geboeid door het verhaal. Rebecca West schrijft met veel verbeelding waardoor je je bijna als lid van de familie voelt en je geen moment verveeld in het huis met de denkbeeldige dieren en heerlijke pianosonates. Ik kan niet wachten op het tweede deel om te lezen hoe het verder met de familie Aubrey gaat.

Rebecca West schreef met de Aubrey-trilogie een fantastische klassieker die nog heel lang meegaat.


Deze paragraaf wil ik graag met jullie delen

We daalden met ons drieën de steile trap naar de keuken af, waarna ik op een stoel ging staan om de gaslamp aan te steken. Het licht ervan was poëtischer dan elektrisch licht en ik vind het jammer dat maar weinig kinderen van nu dit nog kennen. In het glas in de vorm van een omgekeerde klok stond over de vlam een voorwerp dat de gloeikous werd genoemd en dat, nadat je het kraantje in de gasarm een stukje had opengedraaid en er een brandende lucifer bij had gehouden, een beverige bleke gloed verspreidde. Er klonk ook een zachte plof alsof een geest zijn materiële ketenen verbrak. Daarna draaide je het kraantje helemaal open en begon het mannetje in zijn lijkwade te schitteren met het standvastige licht van engelen. Vanaf dat moment zag je hem niet meer en had de eeuwigheid zijn intrede gedaan.


Specificaties

Uitgever: Signatuur

Prijs: Paperback €25,99 E-book €14,99 Luisterboek €17,99

Publicatiedatum: februari 2022

Aantal pagina's: 608

ISBN: 9789056726942