De bibliotheek van Saint- Malo - Mario Escobar

25-04-2022

Roman

Wereldoorlog Twee

Gebaseerd op waargebeurde feiten

Saint-Malo Frankrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Wanneer de Duitsers het kleine Franse stadje bezetten dreigt er onmiddellijk gevaar voor de meest kostbare verblijfplaats van Jocelyn Ferrec, de bibliotheek waar ze werkt. De Duitsers hebben immers een ellenlange lijst met verboden boeken die vernietigd moeten worden. Maar dat is buiten Jocelyn gerekend...

Ondertussen zit Jocelyns man, Antoine gevangen in een Duits kamp, terwijl ze wanhopig wacht op een bericht van haar geliefde, moet ze haar kleine appartementje delen met een Duitse SS'er, Bauman. Deze probeert Jocelyn het leven zuur te maken en doet er alles aan om Jocelyns kostbare boeken te vernietigen.

Het verhaal over De bibliotheek van Saint-Malo is gebaseerd op waargebeurde feiten en dat voel je...Mario Escobar weet een gevoelig snaar te raken met bepaalde situaties die hij beschrijft in het boek. Ondanks ik al heel veel verhalen heb gelezen over de Tweede Wereldoorlog slaagt Mario Escobar erin om werkelijk te ontroeren. Zijn beeldende, zelfs soms best poëtische schrijfwijze neemt je mee naar hartverscheurende situaties en laat de hartenpijn ongefilterd binnenkomen. Hij wist mij tot tranen toe te beroeren en gaf mij met zijn verhaal nog meer liefde mee voor boeken. Voor mij behoord De bibliotheek van Saint-Malo zeker bij de betere Wereldoorlog Twee boeken die ik al gelezen heb.

Wat kon iemand als ik nu beginnen tegen de Duitsers? Ik was maar een eenvoudige bibliothecaresse uit een kleine stad die van boeken hield en die meer dan wat dan ook weer bij haar echtgenoot wilde zijn.

Deze paragraaf wil ik graag met jullie delen

Toen zag ik door het raam slierten rook. Ik rende naar de vensterbank. De nazi's hadden de verboden boeken op een stapel gegooid en overgoten met benzine. Bauman stak zelf een lucifer aan en keek met een moorddadige blik omhoog. 'Ik ga van dit gebouw een stal voor mijn paarden maken!' schreeuwde hij terwijl hij de rook in zijn gezicht blies. Het vuur verbrandde razendsnel de boeken. Het literaire gedachtegoed van vele schrijvers, het geheugen van tientallen generaties, ging op in rook tegen de blauwe septemberlucht. De wereld was op weg naar een complete vernietiging en balanceerde op het randje van totale waanzin.


Specificaties

Uitgever: Kokboekencentrum

Prijs: Paperback €19,99 E-book €9,99 Luisterboek €14,99

Publicatiedatum: 22 maart 2022

Aantal pagina's: 336

ISBN: 9789029732604