Het meisje met de blauwe ster - Pam Jenoff

25-04-2022

Roman

Gebaseerd op waargebeurde feiten

Wereldoorlog Twee

Krakau, Polen 1942

Wanneer het getto in Krakau wordt leeggeruimd, vlucht de achttienjarige Sadie met haar zwangere moeder het riool in. Al snel wordt duidelijk dat er geen uitweg is en er niets anders op zit om in het riool te verblijven. Sadie en haar moeder maken er met het andere gezin dat samen met hun onderduikt, het beste van, maar in de viezigheid en duisternis van de rioolgangen is het moeilijk om een sprankeltje hoop te ontdekken.

Tot wanneer Ella, die dankzij haar collaborerende stiefmoeder nog een luizenleventje leidt, Sadies ogen ontdekt doorheen het rioolrooster. Al snel raken de meisjes aan de praat en besluit Ella om Sadie zo goed als kan te helpen. De meisjes worden ondanks hun verschillen vriendinnen, maar wanneer de oorlog heviger wordt, wordt ook hun vriendschap elke dag gevaarlijker...

Wat een prachtig verhaal...Ik begon in het boek en kon het niet meer wegleggen. De manier waarop Pam Jenoff je meeneemt in de vieze riolen bij Sadie, maar ook naar de eenzame thuissituatie van Ella is zo aangrijpend. Je kan alleen maar meeleven en je laten meeslepen in het verhaal. De spanning naar het einde van het verhaal toe, zorgde voor een ontlading met de nodige tranen. Daarbovenop zorgt Pam Jenoff ook nog eens voor een onverwacht slot.

Het meisje met de blauwe ster is werkelijk een prachtig, ontroerend verhaal over de sterke wil om te overleven, eerlijke vriendschap en pure liefde doorheen verschrikkelijke omstandigheden.


Specificaties

Uitgever: Xander Uitgevers

Prijs: Paperback €21,99 E-book €9,99

Publicatiedatum: maart 2022

Aantal pagina's: 400

ISBN: 9789401616904

Met dank aan Xander Uitgevers voor het bezorgen van een recensie- exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.