De yogaclub van Orange Blossom House - Sophie Green

17-05-2022

Roman

Feelgood

Queensland, Australië 1993

Grace Maud is 74 en begint de leeftijdsgebonden pijntjes van haar lichaam te voelen. Haar zoon Tom heeft met zijn vrouw Vivien het levenswerk van de familie, de suikerrietboerderij overgenomen. Maar haar levenswerk loslaten, dat is niet altijd even makkelijk voor Grace Maud.

Patricia is een docent in de middelbare school. Ze is sinds mensenheugenis al single en daar zal niet snel verandering in komen. Ze gaf al haar dromen en toekomstplannen op om voor haar hulpbehoevende ouders te zorgen. Hoe langer hoe meer wordt ze zelf gevangene van haar liefdadigheid.

Dorothy heeft samen met haar man Frederick een bloeiend eetcafé. Maar toch zijn al haar dromen nog niet vervuld. Ze wil dolgraag een kindje, maar wanneer het na verschillende miskramen hopeloos lijkt, kan ze alleen nog maar piekeren.

Drie vrouwen die nood hebben aan ontspanning en rust vinden dat in yogalessen gegeven door nieuwkomer Sandrine. In het Orange Blossom House komen de vrouwen zichzelf tegen maar bovenal creëren ze een onwaarschijnlijke vriendschap.


Wanneer ik begon te lezen dacht ik, leuk, leest lekker weg, maar niets uitzonderlijk. Maar naarmate het boek vorderde moet ik zeggen dat het verhaal mij enorm verrast heeft! Het is niet zomaar wat feelgood, maar er komen best wat diepzinnige onderwerpen aan te pas, zonder het al te zwaar te maken. Vriendschap en yoga staan centraal in het verhaal. Wat uitmondt in een vlot boek, waar je je kan laten meeslepen en waar je kan meeleven met de drie vrouwen. Vrouwen waar je alleen maar kan van houden!


Specificaties

Uitgever: De Fontein

Prijs: Paperback €20,00 E-book €4,99

Publicatiedatum: 22 maart 2022

Aantal pagina's: 384

ISBN: 9789026159497

Met dank aan Uitgeverij De Fontein voor het bezorgen van een recensie- exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.