De geheimen van Minnie Gray - Rachel Hore

25-05-2022

Historische roman

Engeland 1928

Van Minnie Gray wordt alleen maar verwacht dat ze trouwt en de rest van haar leven wijdt aan het huishouden en de kinderen, maar zelf ziet ze dat niet zo. Ze wil iets betekenen voor de wereld en de kracht hebben om iets te veranderen. Die kans krijgt ze uit onverwachte hoek aangeboden en ze wordt gerekruteerd als spionne. Al snel infiltreert ze in een communistische beweging in Londen. Wanneer ze steeds dieper in de ongure zaakjes van de communisten verzeild raakt en te bang is om verder te werken, kan ze steeds terecht bij haar contactpersoon Max. Maar Max wil alleen maar dat Minnie verder spit in de communistische organisatie en Minnie wil alleen maar Max trots maken. Maar houdt Minnie het vol of dreigt ze door de mand te vallen?

De geheimen van Minnie Gray is gebaseerd op het verhaal van de spionne Olga Gray die van 1931 tot 1938 voor de Britse geheime dienst werkte. De schrijfstijl van Rachel Hore is aangenaam om te lezen maar mijn verwachtingen over het verhaal zelf lagen wat hoger. Het gehele verhaal blijft nogal vlak en spannende wendingen zijn er jammer genoeg te weinig. Vaak is er herhaling van bepaalde gebeurtenissen in het boek wat het af en toe zelfs wat langdradig maakt. Desondanks heb ik ervan genoten om Minnie Gray te leren kennen. Haar personage werd mooi uitgediept en er blijft geen kenmerk van Minnie onbeschreven, een dappere jongedame met enorm veel wilskracht en durf. Op zoek naar een spannende spionage roman? Dan is deze het niet, maar evengoed kan je met De geheimen van Minnie Gray genieten van een rustige leesnamiddag.


Deze paragraaf wil ik graag met jullie delen

Na het telefoongesprek zat Minnie stilletjes bij de gaskachel, verdrietig concluderend dat de belangrijkste persoon in haar leven niet langer haar moeder was, maar Max. Ze was volkomen afhankelijk van hem voor haar gevoel van eigenwaarde. Hij was de enige die wist wie ze echt was. De waardering van haar leugens en bedrog kwam enkel van hem. Het spel dat ze speelde was door hem bedacht. Ze voedde zich met zijn prijzende en bevestigende woorden, liet zich geruststellen door zijn stem, kracht geven door zijn aanmoediging. Het werk dat ik doe is belangrijk, zei ze tegen zichzelf. Ik moet doorzetten.


Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: Paperback €20,99 E-book €12,99

Publicatiedatum: 18 februari 2022

Aantal pagina's: 352

ISBN: 9789022594940

Met dank aan Uitgeverij Boekerij voor het bezorgen van een recensie- exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.