De Chocoladevilla - Maria Nikolai

30-05-2022

Deel 1 van De Chocoladevilla- serie

Historische roman

Stuttgard 1903

Wanneer Judith Rothman van haar vader te horen krijgt dat hij op zoek is naar een gepaste huwelijkskandidaat voor haar, kan Judith haar ongenoegen niet verbergen. Ze is allesbehalve op zoek naar een huwelijk en ziet haar toekomst eerder in het familiebedrijf, een chocoladefabriek. Judith is gek op chocolade en haar grootste passie is om steeds nieuwe smaken te ontwikkelen. Op haar moeder Hélène kan ze niet rekenen. Hélène zit al jaren in een sanatorium om haar melancholie de baas te kunnen.

Wanneer Victor Rheinberger bij toeval Judiths pad kruist, besluit ze dat het tijd wordt om het heft in eigen handen te nemen en haar eigen keuzes te maken.

De chocoladevilla heeft veel personages waar dieper in wordt ingegaan, doch blijft het hoofdpersonages uit het verhaal Judith. Judith is een sterke jongedame die voor haar tijd scherp uit de hoek komt, ze laat haar eigen wensen duidelijk blijken en weigert de volgzame dochter te zijn. Ik kon me heel erg vinden in het personage van Judith, een eigenwijze vrouw die het vertikt om mee te lopen met de kudde. De opbouw van De chocoladevilla gaat geleidelijk aan, maar er wordt goed voor gezorgd dat het zeker nooit langdradig wordt. Er komen wat familiekwesties aan bod die het verhaal de nodige pit geven en ervoor zorgen dat je steeds benieuwd bent naar het volgende hoofdstuk. Het eerste deel werd mooi afgesloten, wat me erg benieuwd maakt naar het tweede deel van De chocoladevilla.

De chocoladevilla is een roman over verboden liefdes, familievetes en bovenal over heerlijke chocolade. Een verhaal om duimen en vingers bij af te likken.


Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: Paperback €20,99 E-book €7,49

Publicatiedatum: 15 februari 2022

Aantal pagina's: 432

ISBN: 9789022594162

Met dank aan Uitgeverij Boekerij voor het bezorgen van een recensie- exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.