De grootste bankoverval aller tijden - Frank Krake

30-05-2022

Het waargebeurde verhaal van een groep heldhaftige verzetsvrienden

Nederland 1944

Nederland kreunt al vier jaar onder de Duitse bezetting. Tot dat een groepje jongemannen en enkele dames het heft in eigen handen nemen en besluiten om er alles aan te doen om de Duitsers tegen te werken. Wat begint als kleine daden van verzet mondt al snel uit in grotere acties. Ze bevrijden vrienden uit een gevangenis, plegen overvallen, blazen spoorlijnen op...Nergens zijn ze bang voor. Wanneer er dringend een grote som geld nodig is om onderduikers te helpen bereikt er hun al snel een gouden tip. Twee banken met meer dan 200 miljoen gulden in kluis. Dit is hun kans.

Nadat de overval gepleegd is en het geld verstopt is, is de euforie groot. Maar niet voor lang. De Duitsers zijn boos en zijn niet van plan om te rusten tot het geld en de daders gevonden zijn.

Allereerst, wat heeft dit boek een prachtige vormgeving. Er zijn massa's foto's en illustraties in terug te vinden die een enorme meerwaarde geven aan het verhaal. De foto's zorgen ervoor dat je een beter beeld kan schetsen van de personen die voorkomen in het boek. Want dat zijn er eerlijk gezegd wel wat. Soms zorgt dat voor verwarring, doordat er verschillende personages dan ook nog eens dezelfde voornaam dragen. Frank Krake doet wel zijn uiterste best om alles zo duidelijk mogelijk te omschrijven. Ondanks het toch wel een feitelijk boek is, waar heel veel gedetailleerde informatie in is samengevoegd slaagt Frank Krake er toch in om het aangenaam leesbaar te maken voor een groot publiek. Fijn dat je zoveel informatie meekrijgt zonder dat het saai wordt.

De grootste bankoverval aller tijden vertelt het waargebeurde verhaal van een groep heldhaftige Nederlanders die tijdens een vreselijke periode in de geschiedenis er alles aan doen om zich te verzetten tegen het onmogelijke.


Specificaties

Uitgever: Uitgeverij Achtbaan

Prijs: Paperback €24,99

Publicatiedatum: februari 2022

Aantal pagina's: 432

ISBN: 9789082476453

Met dank aan Uitgeverij Achtbaan voor het bezorgen van een recensie- exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.