De postbezorgster van Parijs - Meg Waite Clayton

10-06-2022

Roman

Gebaseerd op een waargebeurd oorlogsverhaal

Frankrijk, 1940

Nanée Gold houdt van haar thuisstad Parijs. Wanneer de Duitsers binnenvallen en haar geliefde stad bezetten is ze onvermurwbaar, en gaat bij het verzet. Als onschuldige vrouw met Amerikaanse papieren kan ze onopvallend berichten rondbrengen doorheen de stad en al snel kent iedereen haar als de postbezorgster.

Edouard Moss is een gevluchte Joodse fotograaf die zijn vrouw heeft verloren en alleen achterbleef met zijn dochter Luki. Wanneer Edouard opgepakt wordt en hij en Luki uit elkaar gescheurd worden komt Nanée in beeld. Samen met haar verzetsgroep zet ze alles op alles op het kleine gezinnetje terug bij elkaar te brengen.

De postbezorgster van Parijs gaat in het begin van het verhaal erg snel vooruit. Ik had wat moeite om de personages te leren kennen en om het verhaal te kunnen volgen. Daarbij komt ook dat de hoofdstukken in het begin van de hak op de tak springen, waardoor ik even helemaal de weg kwijt was. Dit maakte het moeilijk om in het verhaal in te komen. Op het moment dat Nanée in het verhaal begint met pakjes te bezorgen loopt het verhaal los. Vanaf dat ogenblik was ik helemaal mee en werd ik in het verhaal gezogen. Ondanks dat Nanée het dappere en moedige personage is, zijn het toch Edouard en Leki die mijn hart gestolen hebben De hartverscheurende dialogen tussen vader en dochter braken mijn hart.

Ondanks het verhaal moeilijk te volgen was in het begin, ben ik toch heel erg blij dat ik heb doorgezet. De postbezorgster van Parijs, spannend en met momenten hartverscheurend en als kers op de taart een prachtig einde.


Specificaties

Uitgever: HarperCollins

Prijs: Paperback €21,99 E-book €13,99

Publicatiedatum: 5 april 2022

Aantal pagina's: 400

ISBN: 9789402709421

Met dank aan Uitgeverij HarperCollins voor het bezorgen van een recensie- exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.