Mischling - Affinity Konar

10-06-2022

Roman

'Ze zijn er.'

Wanneer de tweelingzusjes Perle en Stacha samen met hun grootvader en moeder terecht komen in Auschwitz, verandert hun leven voorgoed. Ze worden gescheiden van hun grootvader en moeder en komen samen terecht in de dierentuin van de nazidokter Mengele. Beide hebben ze blond haar en bruine ogen, Arisch en Joods tegelijk, ze zijn Mischling en het ideale experimenteermateriaal voor de dokter. De zusjes proberen elkaar zoveel mogelijk te steunen, maar de experimenten zorgen voor een breuk in hun onafscheidelijke band. In plaats van samen één te zijn, worden ze steeds meer elk een individu en raken vervreemd van elkaar. Wanneer Perle dan ook nog eens plotseling verdwijnt, wil Stacha er alles aan doen om wraak te nemen op de oorzaak van al dit kwaad...Mengele.

Het verhaal wordt afwisselend verteld van uit het oogpunt van Stacha en Perle. Het grijpt je onmiddellijk bij de keel. Affinity Konar slaagt erin om massa's gevoel over te brengen, je emoties te beroeren en te goochelen met zinnen. Ze zorgt voor een prachtig, maar schokkend verhaal, hard en bruut, krachtig en liefdevol. Hartverscheurend maar oh zo mooi.

Een verhaal waar je stil van wordt en aan het denken gaat, een verhaal dat je in de kleren gaat zitten, een verhaal dat gehoord moet worden.


Deze paragraaf wilde ik graag met jullie delen

Je zou de ogen gezien moeten hebben. De honderden ogen, starend in het niets. Ze keken je aan zonder je te zien en als je hun blikken per ongeluk kruiste, was het of de hemel je waarschuwend op de schouder tikte. Die dag, de dag waarop de ogen me aankeken, was de dag waarop ik anders werd dan Perle.


Specificaties

Uitgever: Signatuur

Prijs: Paperback €12,50 E-book €9,99

Publicatiedatum: oktober 2017

Aantal pagina's: 368

ISBN: 9789056725686