Rollekind - Carolien van't Hof

13-07-2022

Roman

'Hij was beter gestorven, een man zonder wortels, zonder drijfveer. Een niemand. Toch had hij het leven niet willen loslaten, hij was niet bereid. Een dode kan niet sterven.'

Antwerpen 1869

Wanneer Dimpna haar moeder en zusje verliest aan cholera, komt ze terecht bij het hoedenatelier van juffrouw Kaat. Samen met Solange en Mari werkt ze overdag aan de chicste hoeden. In de avond daarentegen, verdient juffrouw Kaat op een andere manier geld aan haar meisjes. Als Valentijn, een stuurman bij de koopvaardij, opduikt in het hoedenatelier voor een verzetje en bij Dimpna in de kamer terecht komt, is dit het begin van een mooie band. Maar volgens de regels van de klassenmaatschappij van de negentiende eeuw in Antwerpen, is dit een verboden en dus onmogelijke liefde. De relatie tussen Dimpna en Valentijn lijkt gedoemd om te mislukken, maar dan duikt Isala van Eyken op. Kan zij een uitweg bieden?

Carolien van't Hof schreef met Rollekind haar debuut. Een vlot, aangenaam verhaal om te lezen, waarbij je ook wat te weten komt over de geschiedenis van de stad Antwerpen. Rollekind wordt mooi opgebouwd waardoor je de kans krijgt om helemaal mee te leven in het verhaal van Dimpna en Valentijn. Carolien van't Hof verrast je met een onverwachte wending, die het boek dat extraatje geeft dat het nodig heeft. Hierbij komt ook nog een prachtig einde waar je je hart aan kan verwarmen.

Rollekind is het verhaal over het overleven in een lagere sociale klasse in een conservatief tijdperk op de achtergrond van de stad Antwerpen.


Specificaties

Uitgever: Vrijdag

Prijs: Paperback €22,50 E-book €12,99

Publicatiedatum: april 2022

Aantal pagina's: 272

ISBN: 9789464340976

Met dank aan Uitgeverij Vrijdag voor het recensie- exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.