Oorlogsdochters - Rhys Bowen

14-07-2022

Historische roman

Wereldoorlog Twee

Kent, Engeland 1939

Pamela, één van de vijf dochters van Lord Westham, werkt in Londen in Bletchly Park bij de MI5. Een uiterst geheime job waar ze niemand iets van mag vertellen. Ook Margot, een andere zus, zit stiekem bij het Franse verzet en lijkt al snel in de problemen te komen door haar minnaar.

Terwijl twee van de zussen hun best doen om achter de schermen hun land te steunen, probeert de rest van de familie zo goed en zo slecht als het kan hun leven verder te zetten. Livvy doet niet anders dan zich zorgen maken over haar man die strijd voert op de Bahamas. Dido kan er niet over zwijgen dat ze door de oorlog haar debutantenbal misloopt en Phoebe, het nakomertje van het gezin, gaat steeds op avontuur met haar vriendje Alfie.

Maar sinds Lord Westhams landgoed gedeeltelijk werd gevorderd door het Royal West Kent Regiment lijken er rare dingen te gebeuren op het domein. Op een ochtend wordt het lijk van een parachutist gevonden. De man is neergestort. Echter, na verder onderzoek lijken er verschillende details niet te kloppen aan het lijk, zou hij een Duitse spion kunnen zijn?

Oorlogsdochters neemt je al snel mee naar het landgoed van de familie Westham. Door de vlotte en aangename schrijfwijze van Rhys Bowen voelde ik mij al snel thuis in het verhaal. Pamela, één van de vijf dochters van Lord Westham sprak mij het meest aan als personage. Elk personage heeft een heel ander karakter, dat komt ook duidelijk naar voor in het verhaal. Oorlogsdochters is allesbehalve voorspelbaar en ik was dan ook oprecht verrast bij de plottwist.

Rhys Bowen schreef een aangenaam verhaal met een mooi verdeelde mix tussen fictie en non-fictie. Een verhaal over spionage, geheimen, verraad en leugens ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.


Specificaties

Uitgever: Xander

Prijs: Paperback €20,99 E-book €9,99

Publicatiedatum: maart 2021

Aantal pagina's: 384

ISBN: 9789401617079

Met dank aan Uitgeverij Xander voor het recensie- exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.