Dochter van de vuurhoeder - Angeline Boulley

18-07-2022

Roman

De achttienjarige Daunis Fontaine voelt zich door haar gemengde afkomst nergens thuis. Ontbrekende gegevens op haar geboorteakte zorgen er tevens voor dat ze geen aanspraak kan maken op officieel lidmaatschap van de stam. Als er in het ijshockeyteam van Daunis broer Levi, een nieuw teamlid opduikt, is Daunis aandacht getrokken. Jamie is een charmante kerel die al snel goede vrienden met Levi wordt en zo ook in contact komt met Daunis. Ondanks dat Daunis al snel gesteld raakt op Jamie heeft ze het gevoel dat er iets niet helemaal klopt.

Wanneer Daunis getuige is van een dramatische moord wordt haar gevraagd om undercover mee te werken om op zoek te gaan naar alle mogelijke aanwijzingen. Al snel raakt ze verstrikt in een web van verraad en gevaar. Zal Daunis dapper genoeg zijn om haar opdracht te vervullen en haar gemeenschap te redden?

Nieuwschierigheid kan dodelijk zijn. Maar voldoening brengt leven.

De cover van dit boek trok onmiddellijk mijn aandacht, wat ziet hij er mooi uit! Het verhaal moet zeker niet onderdoen voor de cover, want ook dat is prachtig. In het eerste deel van het verhaal waren de vaak voorkomende lange Indiaanse woorden een struikelblok voor me, maar naargelang het verhaal vorderde kan ik ze alleen maar een enorme meerwaarde vinden. Je krijgt in de Dochter van de vuurhoeder een inkijk in de prachtige, eeuwenoude tradities van de native Americans, maar ook de problematiek, corruptie en racisme tegenover hun stammen worden niet geschuwd in het verhaal.

Angeline Boulley schrijft met Dochter van de vuurhoeder (ongelooflijk maar waar) haar debuutroman. Een verhaal dat onmogelijk weg te leggen was, en dat je door de beeldende schrijfstijl van Angeline Boulley meesleept in nagelbijtende situaties en je intens laat meeleven. Een prachtig verhaal dat ik iedereen kan aanraden!


Deze paragraaf wilde ik graag met jullie delen

Ook ik heb alle hulp nodig die ik kan krijgen, want ik heb mijn besluit genomen. Ik word hun vertrouwelijke informant. Ik zal erachter komen wat * ertoe heeft gebracht om * te vermoorden. Wat oom David ontdekte en wie hem heeft vermoord. Ik trek mijn schouders naar achteren. Sta kaarsrecht. Ik toren boven Jamie uit. Werp nog een boze blik over de parkeerplaats in de richting van TJ. Ik zal mijn gemeenschap beschermen. Ik.

De stiletto's zijn geen fuck me- schoenen.

Het zijn fuck you- schoenen.

'Ja,' zeg ik tegen Jamie. 'Ik ben klaar.'


Specificaties

Uitgever: The House of Books

Prijs: Paperback €21,99 E-book €7,99 Luisterboek €12,99

Publicatiedatum: 24 mei 2022

Aantal pagina's: 464

ISBN: 9789044363968

Met dank aan Uitgeverij The House of Books voor het recensie- exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.