De dochter van de apotheker - Rebekka Eder

09-08-2022

Roman

Deel 1 van De Chocolade Dynastie Familiesaga

Keulen 1838

Anna-Sophia groeit samen met haar drie zusjes en vader op in de apotheek. Anna-Sophia's moeder overleed in het kraambed bij de geboorte van Anna-Sophia's jongste zusje. De apotheker van haar vader is Anna-Sophia's tweede thuis. Ze houdt van de kruidenmengels met geneeskrachtige werking en ontwikkelde zelfs haar eigen keelpastilles die heel erg gegeerd zijn bij de mensen. Ook August, de apothekersleerling die al jarenlang helpt in de apotheker voelt zich helemaal thuis in het gezin. Wanneer August de hand van Anna-Sophia vraagt, kan allereerst haar geluk niet op. Maar als haar vader ineens lijdt aan erg vreemde kwalen en August zich anders begint te gedragen slagen de twijfels toe. Tegelijkertijd keert ook Franz Stollwerck, een oude vriend van Anna-Sophia terug van zijn reis door Europa en verklaart zijn liefde aan haar. Welke keuze zal Anna-Sophia maken? En zal ze daarmee de toekomst van haar geliefde apotheek veilig stellen?

Toen ik voor het eerst het boek opensloeg en de lange lijst personages onder ogen kreeg, kreeg ik het toch even Spaans benauwd. Ik dacht, dit komt nooit goed. Maar ondanks de vele personages was ik na enkele hoofdstukken toch helemaal mee, de personages wijzen zichzelf uit.

De leidraad doorheen het verhaal zijn overduidelijk de keelpastilles van Anna-Sophia. Deze komen telkens weer opduiken en zorgen voor onzichtbare verbintenissen tussen de personages. De familiesaga is allesbehalve saai, er gebeurd verrassend veel in het eerste deel van De Chocolade Dynastie en je krijgt geen moment om je te vervelen. Door korte tijdsprongen die Rebekka Eder maakt, beslaat het verhaal onmiddellijk een heel aantal jaren. Doorheen die jaren verweeft Rebekka Eder ook een ruime hoeveelheid historische feiten die toen plaatsvonden, leuke extraatjes die een mooie toegevoegde waarde vormen voor het verhaal. Ik heb De dochter van de apotheker met veel plezier gelezen,  en als er dan toch enige teleurstelling mag zijn, dan is het dat het tweede deel nog op zich laat wachten tot januari 2023! Ik kan amper wachten om meer te lezen over Anna-Sophia, Franz, August, Kaspaar, Emma, Victor, Wilhelmine, Sibylle en nog veel meer.


Specificaties

Uitgever: Oceaan Uitgevers

Prijs: Paperback €15,99 E-book €11,99 Luisterboek €11,99

Publicatiedatum: 16 juni 2022

Aantal pagina's: 496

ISBN: 9789046829516

Met dank aan Uitgeverij Oceaan voor het recensie- exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.