Twin Crowns - Catherine Doyle & Katherine Webber

21-08-2022

Young adult

Fantasy

Deel één in de Twin Crowns- serie

Nadat Wrens ouders vermoord werden bij de geboorte, groeit Wren op in een verborgen heksenwereld. Van jongs af aan wordt ze begeleid en getraind om ooit een heus koninkrijk te leiden. Als de tijd rijp is, wordt het plan in werking gesteld en komt het moment eraan om Wren te verwisselen met haar tweelingzus Rose, de prinses. Tijd om de heksenuitroeiing te stoppen.

Rose daarentegen, groeit op in alle luxe van een koninklijk paleis. Ze leert om verantwoordelijk te handelen en wordt geacht zich te gedragen als een prinses. De Koningsadem, haar voogd, beslist echter alles voor haar en het koninkrijk. Hij regelt een huwelijk met Ansel, de broer van de grootste heksenjager van het land. Rose gelooft immers hetgeen dat haar al haar hele leven wordt verteld, heksen hebben haar ouders vermoord...

Twee zussen die beiden in iets anders geloven, één koninkrijk en één kroon. Zal het koninkrijk zegevieren of is dit het begin van een gruwelijke oorlog?

Aan deze hype op Instagram was echt niet te ontkomen, Twin Crowns moest en zou ik lezen. En eerlijk is eerlijk, ik begrijp de hype helemaal! Het verhaal wordt afwisselend verteld van uit het perspectief van Rose en Wren. Zo krijg je een mooi zicht op de ganse situatie die zich op dat moment afspeelt. De hoofdpersonages Rose en Wren zijn tevens echt om van te houden. Allebei hebben ze hun scherpe maar ook oprechte kantjes, beiden heel verschillend maar toch hetzelfde. Twin Crowns neemt je mee in een wereld vol magie, avontuur en (natuurlijk) liefde. Meeslepend en spannend van in het begin, meegevoerd in de magische wereld van Eana. Wat zou dit toch een steengoede film zijn! Misschien een klein beetje teleurstellend, geen cliffhanger op het einde, maar wel heel veel zin in het tweede deel.

Twin Crowns nog niet gelezen? Gewoon doen! Voor mij is Twin Crowns zijn hype meer dan waard.


Specificaties

Uitgever: Harper Collins

Prijs: Paperback €19,99 E-book €9,99

Publicatiedatum: 17 mei 2022

Aantal pagina's: 432

ISBN: 9789402709896

Met dank aan Uitgeverij Harper Collins voor het recensie- exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.