Galatea - Madeline Miller

27-08-2022

Griekse mythologie

Kortverhaal

Geïllustreerd door Ambra Garlaschelli

In het oude Griekenland was er eens een beeldhouwer, Pygmalion, die prachtige beelden maakte. Echter had hij één favoriet, het marmeren beeld van Galatea. Hij bad tot de godin om zijn meesterwerk tot leven te wekken en zo geschiedde...Echter Galatea blijkt helemaal niet de onderdanige echtgenote te zijn die hij voor ogen had. Pygmalion sluit haar op en neemt haar vrijheid af, en alles wat ze beiden ooit wilden lijkt vervloekt te zijn tot het oneindige.

Madeline Miller schreef met Galatea een geïllustreerd kortverhaal, maar ondanks het aantal pagina's moet het zeker niet onderdoen voor een dik boek. De illustraties zijn werkelijk prachtig, ze zitten vol diepgang en elke nieuwe blik die je erop werpt zorgt voor een nieuwe ontdekking. Het verhaal van Galatea is erg tragisch, maar zo krachtig. De pijn die Galatea in haar stenen hart voelt en haar verlangen naar vrijheid liet mij niet onberoerd.

Galatea is een indrukwekkend, maar tragisch verhaal over een vrouw die wil vechten voor eigenheid maar wordt gereduceerd tot een object.


Specificaties

Uitgever: Orlando

Prijs: Hardcover €17,50

Publicatiedatum: juni 2022

Aantal pagina's: 82

ISBN: 9789493081666