De boekenfluisteraar - Carsten Henn

09-09-2022
Roman

'Elk boek heeft een hart dat begint te kloppen zodra je het leest, omdat er een band ontstaat met je eigen hart.'

De oude Carl Kollhoff brengt al jarenlang boeken aan huis. Hij denkt zijn klanten, die na al die tijd echte vrienden zijn geworden, door en door te kennen en kiest dan ook telkens zelf de boeken uit. Tot er een negenjarige meisje Schasha, zich opdringt aan Carl en mee begint te lopen op zijn rondes. In het begin probeert Carl Schasha nog op alle mogelijk manieren af te schudden, maar al gauw kan hij haar gezelschap wel op prijs stellen. De twee raken aan elkaar gehecht en verdrijven elkaars eenzaamheid. Tot het onmogelijke lijkt te gebeuren en Carl zijn baan kwijtraakt...Maar zonder zijn dagelijkse avondrondes lijkt hij veel meer kwijt te raken dan alleen maar zijn baan. Zal zijn liefde voor boeken sterk genoeg zijn om Carl er bovenop te helpen?

Wat een mooi boekje is De boekenfluisteraar, een mooie rode linnen rug, met een prachtige cover, ik ben fan! Maar De boekenfluisteraar ziet er niet alleen mooi uit, het is werkelijk een hartverwarmend verhaal. Carl en Schascha zijn personages die tot in de puntjes uitgewerkt zijn en waar je alleen maar van kan houden. Beide weten ze je hart te beroeren en je liefdevol te omarmen. Carl toont je zijn liefde voor boeken, een onvoorwaardelijke liefde die je nooit in de steek laat.

De boekenfluisteraar is een vlot, hartverwarmend verhaal over eenzaamheid, vriendschap en liefde, dit alles verpakt in een prachtig lofdicht aan boeken.


Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: Hardcover €20,00 E-book €11,99 Luisterboek €14,99

Publicatiedatum: 2 augustus 2022

Aantal pagina's: 224

ISBN: 9789022596456

Met dank aan Uitgeverij Boekerij voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.