De beste tijd voor de liefde- Holly Williams

17-04-2023

Roman

'Een moment in de tijd. De tijd die stilstond. Waarin hun ogen in een volle ruimte ik hou van je konden zeggen, en alleen zij het hoorden.'

1947

Wanneer Letty en Bertie elkaar ontmoeten, slaat de vonk al snel over. Hun liefde is puur en lijkt alle hindernissen te overbruggen, maar daar lijken de ouders van Bertie een stokje voor te willen steken. Ze zijn er niet mee akkoord dat hun zoon, wiens vader een Lord is, trouwt met een meisje uit het arbeidersmilieu. Bertie vecht voor zijn ware liefde en trouwt met Letty, maar wordt daardoor wel gedwongen om werk te zoeken en eeuwige dankbaarheid te uiten naar zijn ouders. Het leven lijkt goed, maar ondanks alle liefde die het koppeltje voorheen voor elkaar voelde, lijken de eerste strubbelingen niet ver weg. Letty verveeld zich kostelijk als vrouw aan de haard, en kan maar geen nieuwe vriendinnen maken met de hoger geplaatste dames uit de vriendenkring van Bertie.

Wat als…hun liefde kon ontluiken in een ander decennia, waar status en achtergrond een mindere rol speelt? Wat als?

Holly Williams schreef met De beste tijd voor de liefde een intrigerend verhaal in een context die ik nog nooit eerder beleefde. Het liefdesverhaal van Albert en Violet wordt telkens in een ander tijdperk verteld, waardoor ze drie totaal verschillende verhalen creëert met telkens dezelfde raakpunten. Het is verbijsterend hoe anders een verhaal, een liefde, kan lopen wanneer het tijdstip wordt veranderd. De invloed van de maatschappij, de sociale vooruitgang en de politiek draagt hier een groot deel aan bij. Holly Williams weet telkens weer de juiste tijdsgeest over te brengen, of het nu 1947, 1967 of 1987 is. Alles klopt. Haar vlotte, beeldende schrijfwijze weet erg goed emoties over te brengen, wat zorgt voor een intrigerend, krachtig liefdesverhaal, waarbij je telkens weer verrast wordt.


Specificaties

Uitgever: Ambo|Anthos

Prijs: Paperback €24,99 E-book €13,99 Luisterboek €14,99

Publicatiedatum: 20 januari 2023

Aantal pagina's: 392

ISBN: 9789026357367


Met dank aan Uitgeverij Ambo|Anthos voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.