Pleasant Valley - Jolanda Ivonne Clément

13-10-2022

Roman

Chicago, Addison, 1973

De negenjarige Kite woont samen met haar vader, moeder en oudere zus Margret in een nette buitenwijk, Pleasant Valley. Alles in de wijk is ogenschijnlijk perfect, maar wanneer de Finches, een probleemgezin met zeven kinderen hun intrek nemen in Pleasant Valley wordt deze perfectie ruw verstoord. Ook Kite ondervindt last van de nieuwe buren en wordt zelfs bang om zich buitenshuis te begeven. Wanneer er op een nacht brand ontstaat in het huis van de Finches en alle buren gezamenlijk besluiten om geen hulp te bieden, breekt er wat bij Kite.

Wat volgt is een jeugd vol drama's en trauma. Maar op haar zeventiende beslist Kite om komaf te maken met haar verstoorde jeugd in Pleasant Valley en gaat de confrontatie aan met haar geesten uit het verleden.

'Door het open raam hoorde ik ze gillen, huilen. Ik denk dat iedereen het hoorde, maar niemand kwam naar buiten.'

Toen ik het boek voor het eerst in handen kreeg, deed het mij heel erg denken aan een thriller. Maar wanneer je dan ook daadwerkelijk het verhaal leest, lijkt het allemaal te kloppen.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de negenjarige Kite. Kite is een prachtig personage, een dapper maar eenzaam meisje die wordt blootgesteld aan teveel traumatische ervaringen. Het verhaal groeit mee met Kite en neemt je zo mee doorheen Kites jeugdjaren.

Pleasant Valley zit erg goed in elkaar, een realistisch verhaal dat vlot leest, en in een beeldende stijl geschreven is waardoor je helemaal in het verhaal gezogen wordt.

Aangenaam verrast, door deze Pleasant Valley!


Specificaties

Uitgever: Ambo|Anthos

Prijs: Paperback €22,99 E-book €12,99 Luisterboek €13,99

Publicatiedatum: 24 augustus 2022

Aantal pagina's: 424

ISBN: 9789026360756

Met dank aan Uitgeverij Ambo|Anthos voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.