De vrouwen van Rue Cardinale - Fiona Valpy

02-11-2022

Oorlogsroman

'Ik ben bij je. We zijn samen. Alles komt goed.' Claire had geen andere keuze. Ze wilde liever samen met Vivi sterven dan zonder haar verder leven.

Parijs, 1940

Terwijl de stad bezet wordt, werken drie naaisters ijverig door. Mireille, Claire en Vivienne wonen samen in het kleine appartementje boven het naaiatelier in Rue Cardinale en proberen er samen het beste van te maken. Ondanks ze de beste vriendinnen zijn, zijn er toch geheimen die de vrouwen onmogelijk met elkaar kunnen delen. Zal hun vertrouwen voor elkaar het overleven wanneer er verraad in het spel komt?

Parijs, 2017

Harriet kan een stage versieren bij een PR bureau gespecialiseerd in mode in Rue Cardinale. Natuurlijk was dit niet zomaar een willekeurige keuze, ze is op zoek naar meer informatie over haar grootmoeder Claire. Die zal ze al snel krijgen, want haar collega Simone is bij toeval de kleindochter van Mireille. Beetje bij beetje krijgt Harriet het ongelooflijke verhaal te horen van de drie vriendinnen van het naaiatelier van Rue Cardinale.

Voor het eerst las ik een boek van Fiona Valpy en ik moet zeggen dat dit mij erg goed bevallen is. Ik hou enorm van haar schrijfstijl die je meteen meeneemt in het verhaal. Vanaf het eerste hoofdstuk wist ze mij al te boeien en te ontroeren. Fiona Valpy bouwt het verhaal mooi op, waardoor de spanning naarmate het verhaal vordert opgedreven wordt. Ondanks ik niets met Haute Couture heb, en dit toch wel een rode draad is doorheen het verhaal, is het op zulke wijze gebracht dat het toch kan boeien. Het gaat niet alleen over kleding vermaken, maar over zoveel meer dan dat.

De vrouwen van Rue Cardinale is een ontroerend verhaal over vriendschap, vertrouwen en de wil om samen te overleven.


Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: Paperback €20,99 E-book €11,99 Luisterboek €14,99

Publicatiedatum: 14 september 2022

Aantal pagina's: 336

ISBN: 9789022587102

Met dank aan Uitgeverij Boekerij voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.