Keizerin - Gigi Griffis

21-11-2022

Historische roman

'Ik wil een man die mijn ziel vervult.'

1853, Beieren

Elisabeth, 'Sisi', geloofd in de ware liefde. Ze weigert dan ook resoluut om zich te schikken naar de wetten van haar moeder en te trouwen met de man die voor haar uitgekozen wordt. Echter legt haar oudere zus Helene zich gemoedwillig neer bij haar lot en bereidt zich voor op een huwelijk met Franz, keizer van het Habsburgse rijk.

Wanneer de ganse familie op bezoek gaat bij de keizer, om de verloving officieel te maken, brengt Elisabeths brutaliteit haar al snel in de problemen. Ze vlucht weg van de dreigende blikken van haar moeder en zus. In de paleistuinen, waar Elisabeth zich vrij voelt, loopt ze onverwacht Franz tegen het lijf. Franz is aardig verrast door de frisse wind die Elisabeth met zich meebrengt, en al snel springt de vonk tussen de twee over.

Maar dat zet hun voor een hartverscheurende keuze...kiezen ze voor plicht of voor ware liefde?

Sisi, klonk mij bekend in de oren, maar verder reikte mijn kennis over de voormalige keizerin niet. Wat fijn om het historische verhaal op zulke vlotte en aangename manier te ontdekken. Het verhaal wordt voornamelijk verteld vanuit het perspectief van Elisabeth en Franz, met af en toe een hoofdstuk uit het perspectief van Helene. Elisabeth is een personage om van te houden. Brutaal, eigenwijs en zich heel erg bewust van de beperkte keuzes die ze heeft. De korte hoofdstukken maken dat het boek leest als een sneltrein en je al snel helemaal verloren bent in het keizerrijk.

Keizerin is een echt, klassiek liefdesverhaal, waar uiteraard het verlangen naar ware liefde centraal staat en waar Elisabeth het absolute toonbeeld van volharding is om te vechten voor je grootste dromen.


Deze paragraaf wilde ik graag met jullie delen

Ze klemde haar handen strakker om de teugels en spoorde Puck aan harder te lopen. Ze was een wild meisje, ontembaar als een storm of een vuur. Ze zou nooit worden wat haar moeder wilde dat ze werd: een meisje zonder hoop, zonder dromen, zonder liefde. Op een dag zou ze haar grote liefde vinden, en samen zouden ze ontembaar zijn.


Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: Paperback €20,00 E-book €9,99

Publicatiedatum: 11 oktober 2022

Aantal pagina's: 304

ISBN: 9789022597354

Met dank aan Uitgeverij Boekerij voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.