Zin- Jackie van Laren

14-07-2021

Roman

Feelgood

Het verhaal

In Zin, het eerste deel in de driedelige Q-serie van Jackie van Laren, gaat Nina de Wit een maand lang werken voor de wereldberoemde, schathemelrijke trance-dj en producer Wessel Quist, bijgenaamd Q. Hij is een vreselijk aantrekkelijke player met een absurd drukke agenda en hij heeft een personal assistent nodig. Nina is grootgebracht door vrijgevochten kunstzinnige hippie-ouders en ze wil niets liever dan zich ontworstelen aan dat verleden. Een baan, een huis en een man zijn haar ideaal. Q, ongenaakbaar, ongrijpbaar, voortgedreven door een geheim uit zijn verleden, is precies het soort man dat ze niet zoekt. Maar daar trekt Q zich niets van aan...


'De Gevarenlijst-mannen.'

Dertig dagen krijgt Nina de kans om zich te bewijzen als personal assistent voor Q. Na twee dagen werken op haar nieuwe job merken Nina en Q al dat er meer is tussen hun dan alleen maar PA en baas. Na wat gezoen over en weer belanden ze al snel in bed, niet echt in bed, want daar doet Q niet aan. Maar in bed in de ruime zin van het woord.

De komende achtentwintig dagen wijkt Nina geen moment meer van Q's zijde. Tussen de drukke agenda door doen ze samen onwaarschijnlijke dure shoppingtripjes, vliegen met Q's privéjet, gaan ze naar flamboyante feestjes...Maar wat na die dertig dagen proeftijd?

'Ik kan hier geen chocola van maken, ik kan eigenlijk nergens meer chocola van maken.'

Zin, de titel van het boek, heeft zijn naam niet gestolen. Q heeft een onverzadigbare zin in seks en er wordt dus wel wat afgeneukt in het verhaal, zoals het daarin ook wordt omschreven. Hou je niet zo van erotisch getinte verhalen? Dan is deze echt niets voor jou. Maar er gebeurd heus niets choquerend op seksueel vlak, naar mijn mening blijft het allemaal nog wel deftig.

Ik vond het een middelmatig boek, het bleef mij nog wat teveel op de oppervlakte en ik miste meer diepgang. Ondanks dat was het wel fijn en vlot lezen, ik ga alleszins de andere twee verhalen van de Q-serie lezen, omdat ik wel benieuwd ben naar het vervolg van het verhaal.

'Godskolère-Christus-tering-Jantje'

Deze paragraaf wil ik graag met jullie delen

Een gesprek tussen Q en Nina

'Heb je gehuild?' vraagt hij scherp, maar meteen daarna schudt hij zijn hoofd. 'Shit, het gaat me waarschijnlijk niks aan. Laat maar.'

'Je mag het wel weten, hoor,' zeg ik zachtjes, tussen twee happen van het heerlijke brood door. 'Ik moest vannacht een beetje huilen, omdat...nou, omdat alles zo aan het veranderen is in mijn leven, denk ik; en ook omdat ik...' Ik aarzel even. '...ik wil denk ik iets wat gewoon helemaal niet kan, maar het lukt me niet om die droom los te laten. Dat maakt me wel een beetje verdrietig. Je weet wel, die harde werkelijkheid.'

Q snuift. 'Hm. Ik ben een expert op het gebied van harde werkelijkheid.' Bijna niks in je leven gaat zoals je zou willen. Daar kun je twee dingen aan doen, om er niet aan onderdoor te gaan. Je dromen afschaffen, dus je verwachtingen naar beneden bijstellen, of gewoon niet vooruitkijken. Als je op de een of andere manier in het nu kan blijven, dan is het minder pijnlijk. Je hebt minder teleurstellingen, minder momenten dat je merkt dat het niet wordt wat je had gewild, dat je mist waar je op hoopte.' Zijn mond is een rechte lijn als hij het zegt; het komt eruit met een automatisme en een soepelheid alsof hij het zichzelf al duizend keer heeft verteld.


Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: Paperback €15,99 E-book €7,99 Zelf tweedehands aangekocht voor €10

Publicatiedatum: Juni 2015

Aantal pagina's: 352

ISBN: 978-90-225-7373-0