Een gewone jongen - Louise Beech

28-11-2022

Roman

'We zijn niet wat we doen, we zijn wat we dromen te gaan doen.'

De twintigjarige Sebastian heeft autisme. Maar net zoals elke andere jongen heeft hij dromen en verlangens. Naast aanvaard worden voor wie hij is, verlangt hij hevig naar een meisje om zijn liefde mee te delen. Sebastians moeder Veronica, doet er alles aan om haar zoon alles te geven wat hij nodig heeft, maar voor deze ene kwestie blijft ze bij hogere instanties steeds weer tegen de muur lopen. Hoe kan ze ervoor zorgen dat haar zoon gelukkig wordt? Wanneer ze als laatste redmiddel op zoek gaat naar betaalde hulp, komt ze een bekend gezicht tegen. Het gezicht van een jonge vrouw, die vecht voor een uitweg, maar misschien zelf wel de uitweg kan zijn voor Sebastians probleem.

De achterflaptekst van Een gewone jongen zet al onmiddellijk aan tot denken en na het eerste hoofdstuk, dat al behoorlijk heftig is, kon ik niet meer stoppen met lezen. Louise Beech heeft de personages van Sebastian, Veronica en Violetta prachtig gecreëerd. Ze verschijnen levensecht op je netvlies en blijven daar tot je het boek dichtslaat. Ze geeft je waarheidsgetrouw en zonder omwegen een blik op ASS, wat erg verfrissend is. Doordat Louise Beech best wel een zwaar onderwerp aansnijdt, werd ik af en toe melancholisch van het verhaal. De beeldende manier waarop ze emoties omschrijft hakken er best wel in. Gevoelig, meeslepend, ontroerend, hartverwarmend, pijnlijk, hard, heftig liefdevol...Dit boek heeft het allemaal.

Een gewone jongen is een verhaal van duizend en één emoties, onmogelijk te plaatsen, maar zo makkelijk om van te houden.


Deze paragraaf wilde ik graag met jullie delen

Zou het niet oneindig veel makkelijker zijn als je echt wel aan Sebastian kon zien? Als hij benen of armen had die niet werkten? Als zijn mooie lichaam kapot was, maar zijn autisme verdwenen was? Maar dan zou hij niet zijn wie hij is. Dan zou hij niet haar prachtige, ingewikkelde, uitdagende, lastige, geweldige jongen zijn.


Specificaties

Uitgever: De Fontein

Prijs: Paperback €20,00 E-book €9,99 Luisterboek €12,99

Publicatiedatum: 18 oktober 2022

Aantal pagina's: 304

ISBN: 9789026159411

Met dank aan Uitgeverij De Fontein voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.