De kat die bleef - Hiro Arikawa

12-12-2022

Roman

Bundel van zeven kortverhalen

De kat die bleef is een gebundelde verzameling van zeven kortverhalen waarin de schoonheid, kracht en liefde van een kat centraal staat.

Hiro Arikawa neemt je mee op reis doorheen Japan en verteld je het verhaal over Hachi, de kitten die met zijn broertje in een kartonnen doos bij het afval gedumpt werd, over Nana, de volwassen kater die zich verzet tegen een verhuizing naar een ander gezin. Het verhaal van Ryō, die met zijn ouders op vakantie gaat naar katteneiland en daar de kracht van de geest van een kat ondervindt. Maar ook de kater Tom, die elke nacht zijn baasje wakker houdt en af en toe een echt rotzakje is mag niet ontbreken. Keisuke, die door een kitten leert hoe hij een goede vader moet zijn voor zijn pasgeboren kind. Tijger, een kat die niemand wilde, maar een thuis vindt bij Ten en ten slotte het verhaal van Kōta, een kat die niet wil sterven...

Hiro Arikawa weet de kracht en de liefde van katten goed te vangen. Sommige verhalen zijn verteld uit het perspectief van de kat zelf, waardoor je een heel ander beeld krijgt van die mysterieuze dieren en ook eens kan meekijken in hun hoofd. De katten maken vaak de vergelijking tussen zichzelf en de mensen, waar wij mensen toch problemen om maken, waar een kat zich niet druk om maakt. Hiro Arikawa zorgt voor een vlot lezende bundel, waar je troost en steun in vindt en waardoor je alleen nog maar meer liefde en vriendschap ontwikkeld voor je kat.


Specificaties

Uitgever: Ambo|Anthos

Prijs: Hardback €21,99 E-book €11,99 Luisterboek €12,99

Publicatiedatum: 26 oktober 2022

Aantal pagina's: 242

ISBN: 9789026358821

Met dank aan Uitgeverij Ambo|Anthos voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.