De wensenwinkel - Chantal Claassen & Saskia M.N. Oudshoorn

20-12-2022

Roman

Wanneer Claire het oude naaiatelier van haar oma cadeau krijgt, is haar niet meteen duidelijk wat ze hiermee moet. Na wat gebrainstorm met haar beste vriendin Josie, besluiten ze samen een wensenwinkel te openen. Wensen vervullen van mensen die in de kerstperiode nood hebben aan warmte, gezelligheid of een helpende hand. Aannemer Stijn helpt Claire en Josie het naaiatelier om te toveren tot een wensenwinkel. Wanneer de opening eindelijk is aangebroken worden Claire en Josie binnen de kortste keren overrompeld door wensen en wordt hun duidelijk dat ze niet alle wensen met hun tweetjes kunnen vervullen. Wonder boven wonder staat er ineens een egocentrische hulp op de stoep. Zal het hen lukken om hem terug met zijn voetjes op de grond te krijgen en hem om te toveren tot een echte wensenvervuller?

Wat is de cover van De wensenwinkel leuk! Vrolijk en heerlijk kerstig, daar wil je onmiddellijk in beginnen. Het verhaal begint met een handige toelichting van de personages, je leert hun achtergrond kennen waardoor je je sneller in het verhaal kan verliezen. De wensenwinkel wordt afwisselend verteld vanuit het perspectief van de vier hoofdpersonages, Claire, Josie, Stijn en Jim. Vier fijne hoofdpersonages, die netjes uitgewerkt zijn en toch heeft het kleinste personage van de bende mijn hart gestolen. Bor, het zoontje van Stijn, is voor mij het toppersonage van De wensenwinkel. Je kan niet anders dan van hem houden.

Vanaf de eerste pagina werd ik geboeid door het verhaal en meegenomen door De wensenwinkel. Hij leest werkelijk als een trein.

De wensenwinkel is grappig, hartverwarmend en een tikkeltje melig, maar vooral liefdevol en krachtig en toont de ware betekenis van Kerstmis.


Specificaties

Uitgever: Zomer & Keuning

Prijs: Paperback €15,00 E-book €9,99 Luisterboek €9,99

Publicatiedatum: 1 november 2022

Aantal pagina's: 304

ISBN: 9789020550931

Met dank aan Uitgeverij Zomer & Keuning voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.