Drijven - Lander Severins & Myrthe van Velden

21-12-2022

Roman

Kan je tegelijk wel en niet van iemand houden? Tegelijkertijd wel en niet een leven willen delen? Tegelijk bang voor en hunkerend naar dezelfde toekomst zijn? Tegelijk tevreden en woest?

Een man en een vrouw. Twee jonge mensen wiens hart bij het theater ligt, maar ook bij elkaar. Maar toch slaan de twijfels telkens toe. Ze besluiten een radiostilte in te lassen van veertig dagen, waarbij de vrouw theater gaat spelen in Zuid-Afrika en de man besluit een liefdesnestje voor hun tweetjes te bouwen. Na veertig dagen hebben ze elk hun beslissing genomen over hun liefdesleven, maar wanneer ze elkaar terugzien, weten ze onmiddellijk dat ze elk een ander besluit hebben namen. De man is in tranen, en de vrouw besluit uit medelijden om hem toch nog een kans te geven. Zullen de twijfels en angsten in hun relatie de kans krijgen om te gaan liggen?

Drijven, een relaas van twee theatermakers die zich baseerden op hun eigen verhaal. Een verhaal waarin theater uiteraard de rode draad is. Hoe ze op de scène kunnen doen alsof er niets aan de hand is, maar naast de planken moeilijkheden hebben om elkaar te begrijpen.

De matte cover van Drijven sprong mij onmiddellijk in het oog, leuk en eigenwijs vind ik hem. Net zoals het verhaal. In het begin van het verhaal was ik meermaals in de war, onlogische tijdssprongen zorgden voor een onbegrijpelijk parcours. Maar naarmate het verhaal vorderde, viel alles op zijn plaats en zag ik de logica er wel van in. Myrthe van Velden en Lander Severins schreven samen hun verhaal, mooi gebracht op een filmische manier, vlot, grappig, onomwonden en vooral heel echt en puur. Een verhaal over het drijven op een zee van onzekerheid in een relatie vol twijfels.


Specificaties

Uitgever: Vrijdag

Prijs: Paperback €23,50 E-book €11,99

Publicatiedatum: 29 september 2022

Aantal pagina's: 304

ISBN: 9789464341270

Met dank aan Uitgeverij Vrijdag voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.