De abdij van Northanger - Jane Austen

09-01-2023

Klassieker

De zeventienjarige Catherine Morland is een heel gewoon meisje. Ze blinkt in niets uit, en wat het leven betreft, is ze totaal onervaren. Wanneer Catherine tijdens een vakantie in Bath in aanraking komt met de High Society gaat er een heel nieuwe wereld voor haar open. Ze raakt bevriend met hoogstaande mensen en al snel zijn er ook twee mannen die naar de sleutel van haar hart dingen. Meneer Tilney is een predikant, aardig, lief en vergevingsgezind. Meneer Thorpe lijkt wel het tegenovergestelde, hij is arrogant, egocentrisch en verschrikkelijk jaloers. Hij eist Catherine helemaal voor zichzelf op.

Als Catherine een uitnodiging accepteert om naar de Abdij van Northanger te komen om Henry's vader te ontmoeten, ziet ze alles net wat te rooskleurig in. Haar hart kan dan al wel verpand zijn, heeft ze de sterke mening van Generaal Tilney wel meegerekend?

Wederom bracht Uitgeverij Rainbow deze klassieker uit in een prachtige editie! Ik ben helemaal verliefd op de bloemetjesklassiekers.

Jane Austen verteld met De abdij van Northanger een klassiek liefdesverhaal. Twee mannen die vechten om één hart, waarbij afkomst van cruciaal belang is. Toch zijn er onverwachte wendingen in dit klassieke verhaal en vraag je je wel degelijk af of er een happy end zal komen.

Ik hou van de klassieke, formele schrijfstijl van Jane Austen, ze neemt je onmiddellijk mee naar de tijd van weleer en geeft het verhaal zo extra gevoel mee. Ook spreekt ze de lezer persoonlijk aan, wat zorgt voor een fijne verbintenis. De abdij van Northanger werd voor het eerst uitgegeven in 1818, dat de verhalen van Jane Austen na meer dan tweehonderd jaar nog steeds worden gelezen, maakt van haar een ware heldin.


Specificaties

Uitgever: Rainbow

Prijs: Hardcover €17,50

Publicatiedatum: oktober 2022

Aantal pagina's: 258

ISBN: 9789041714718

Met dank aan Uitgeverij Rainbow voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.