Dickens Kerstverhaal- Merel Leene

09-01-2023

Klassieker van Charles Dickens

Ebenezer Scrooge heeft een grondige hekel aan Kerstmis. Eigenlijk heeft hij een grondige hekel aan alles. Hij is dan ook een vreselijke man. Nooit vriendelijk, enorm gierig en een verschrikking om zaken mee te doen. Op kerstavond besluiten drie geesten een bezoek te brengen aan Scrooge. De geest van het verleden, het heden en de toekomst. Het wordt een lange nacht voor Scrooge. Zullen de geesten slagen in hun opzet om van Scrooge een betere man te maken?

Ik gok dat iedereen het verhaal van Ebenezer Scrooge wel kent. Een klassieker van Charles Dickens die al tot in de eeuwigheid meegaat. Een verhaal dat in 1843 voor het eerst verscheen en nu in de Wereldklassiekers van BlossomBooks herteld wordt door Merel Leene, aangevuld met prachtige zwart- wit illustraties van Sophie Pluim.

Merel Leene heeft goed werk geleverd. Ze herschreef het verhaal van Dickens op een moderne, vlotte manier, zonder de typerende zaken van het verhaal achterwege te laten. Genoten van deze heerlijke klassieker, waar ik als kind al zo van hield en dankzij Merel Leene  me als volwassene nog steeds aan kan verkneukelen.


Specificaties

Uitgever: BlossomBooks

Prijs: Hardcover €21,99

Publicatiedatum: 18 november 2022

Aantal pagina's: 110

ISBN: 9789463492546