De vrouw en de vogel- Isabelle Sorente

16-01-2023

Roman

De veertienjarige Vina ligt in de knoop met zichzelf. Ze voelt zich verloren in de wereld en zoekt antwoorden op vragen die niet gesteld kunnen worden. Haar onzekerheid uit zich in een voorval op school, waardoor ze geschorst wordt.

Haar moeder Elisabeth weet niet wat ze verkeerd doet. Na het overlijden van haar man -de vader van Vina- wil ze nog een betere moeder zijn, nog een betere baas, nog een betere vriendin...Maar verliest hiermee zichzelf uit het oog en loopt loeihard tegen de muur.

Elisabeth beslist om er samen met Vina even tussenuit te knijpen naar de Elzas, waar Elisabeths 91-jarige oudoom Thomas woont.

Een mysterieuze man die een bijzondere band met vogels heeft. Elke dag wandelt Thomas naar de top van de heuvel. Daar voelt hij zich verbonden met zijn verleden en vliegt op de vleugels van de valken mee naar zijn herinneringen.

De valken blijken ook op Elisabeth en Vina een bijzondere uitwerking te hebben. Zullen ze er samen in slagen om antwoorden te vinden op de vragen uit hun verleden?


Isabelle Sorente verteld het verhaal van De vrouw en de vogel vanuit verschillende, afwisselende perspectieven. Ze slaagt erin om het verhaal duidelijk en overzichtelijk te maken uit het oogpunt van elk personage.

De vrouw en de vogel is prachtig geschreven. Vlot, beeldend en een ton emotie die wordt overgebracht op de lezer. Isabelle Sorente voegde er nog een tikkeltje magie aan toe, in de vorm van meditatie, wat het verhaal extra bijzonder maakt. De vrouw en de vogel is een verhaal over pijnlijke herinneringen, maar ook hoe daarmee om te gaan. Een ontroerend verhaal over de magie van vrij zijn. Een verhaal dat je meesleept naar de top van de heuvel in de Elzas en je laat voelen hoe hartverwarmend liefde kan zijn.


Specificaties

Uitgever: Signatuur/Standaard Uitgeverij

Prijs: Paperback €25,99 E-book €14,99

Publicatiedatum: 9 november 2022

Aantal pagina's: 344

ISBN: 9789056727345

Met dank aan Uitgeverij Signatuur/Standaard Uitgeverij voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.