Maxton Hall College- Mona Kasten

16-01-2023
Dark academia

Young adult

Deel één in de Maxton Hall- serie

Ruby Bell loopt school op Maxton Hall College. Een noodzakelijk kwaad om haar droom om ooit naar Oxford te gaan te laten uitkomen. Maar niemand op Maxton Hall College lijkt in de verste verte op Ruby. Terwijl Ruby een doodgewoon meisje met een studiebeurs is, zijn alle andere studenten rijk, invloedrijk en vaak van adel. De neurotische Ruby doet er alles aan om te verdwijnen in de massa en in stilte haar diploma te behalen.

Tot ze op een geheim stoot dat de reputatie van de belangrijkste familie van Maxton Hall College kan kosten. De onaantastbare James Beaufort zal kost wat kost zijn familiereputatie redden, maar wil Ruby zich wel inlaten met de familie waarvan ze gezworen had uit de buurt te blijven?

Maxton Hall College is een prachtige limited edition geworden. Het bedrukt boekblok en het kleurgebruik van de zwarte lederlook in combinatie met de gouden bedrukking geeft het een echte dark academia look.

Het eerste deel van deze Maxton Hall- serie wordt verteld vanuit het perspectief van Ruby en James. Personages die niet verder uit elkaar konden liggen, maar desondanks elkaar moeiteloos aanvullen. Zoals elk high school verhaal beaamt, vind je ook in Maxton Hall College de typerende clichés terug. Populair vs nerds, wat maakt dat het verhaal op sommige momenten toch wat voorspelbaar was. Toch maakt Mona Kastens dit ruimschoots goed door meerdere onderliggende boodschappen te verweven in het verhaal.

Mona Kasten schreef met Maxton Hall College een meeslepend, boeiend verhaal, doorspekt met drama en clichés en met een einde dat je laat hunkeren naar het tweede deel.


Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: Gebonden €22,99 E-book €13,99

Publicatiedatum: 25 november 2022

Aantal pagina's: 368

ISBN: 9789022597484

Met dank aan Uitgeverij Boekerij voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.