De verdwenen meisjes van Willowbrook- Ellen Marie Wiseman

06-02-2023

Historische roman

Het enige dat Sage zeker wist, was dat ze de naam van haar zus zou roepen totdat haar keel rauw was, totdat die drie lettergrepen een door wanhoop verscheurde kreet geworden waren, tot elk hoekje en gaatje doorzocht was en er geen steen op de andere was gebleven.

Sage ontdekt op haar zestiende dat haar tweelingzusje Rosemary zes jaar geleden niet overleed, maar in een instelling geplaatst werd door haar moeder. Ontdaan door deze ontdekking, beslist ze onmiddellijk op zoek te gaan naar haar zus.

Aangekomen bij Willowbrook State School, ook wel de slangenkuil van Staten Island genoemd, gaat alles van begin af aan mis. Rosemary is spoorloos verdwenen en Sage wordt aanzien voor haar zus. Sage wordt opgesloten in mensonterende omstandigheden, gedwongen om te overleven in een gesticht. Zal ze haar zus terugvinden in deze allesomvattende chaos? En zal ze hier ooit nog wegraken?


Willowbrook State School, een instituut onder staatstoezicht (!) heeft echt bestaan en ook de mensonterende omstandigheden ontbraken hier niet bij.

Het verhaal van De verdwenen meisjes van Willowbrook wordt verteld vanuit het perspectief van Sage. Van in het prille begin weet Ellen Marie Wiseman je mee te nemen in het verhaal en je niet meer los te laten. De verdwenen meisjes van Willowbrook leest erg vlot, en de nodige nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat het boek onmogelijk weg te leggen is. De onverwachte, lugubere wendingen gaven mij zin om het boek door de kamer te gooien, terwijl het einde mij dan weer tranen met tuiten liet huilen.

Onvoorstelbaar hard, hartverscheurend, onmenselijk en intrigerend. Ellen Marie Wiseman zorgt met De verdwenen meisjes van Willowbrook voor zoveel verschillende gevoelens in één verhaal, dit verweven met de gruwelijke historie van Willowbrook State School maakt van De verdwenen meisjes van Willowbrook een meesterlijk geheel.

De chaos deed Sage denken aan een schilderij van de hel dat ze ooit gezien had, waarop de zondaars van de wereld één grote kluwen vormde, als vissen in een net. Sommigen misten armen en benen, anderen werden levend verslonden door demonen, en allemaal krijsten, schreeuwden en bloedden ze. Uitpuilende, doodse ogen in verminkte gezichten, reusachtige hoofden en uitgemergelde lichamen.

Specificaties

Uitgever: Uitgeverij Mozaïek

Prijs: Paperback €23,99 E-book €9,99

Publicatiedatum: 6 december 2022

Aantal pagina's: 400

ISBN: 9789023961437

Met dank aan Uitgeverij Mozaïek voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.