De Italiaanse dochter- Soraya Lane

13-03-2023

Roman

Deel één van De verloren dochters-reeks

Wanneer Lily onverwacht een houten kistje in handen krijgt, dat meer verteld over het Italiaanse verleden van haar overleden overgrootmoeder, kan ze haast niet wachten om op onderzoek uit te gaan. Bij toeval moet Lily afreizen naar Italië om zich te verdiepen in de wijngaarden van de familie Martinelli. Ze voelt zich als wijnmaker onmiddellijk thuis op het landgoed tussen de wijnranken, maar dat heeft met meer te maken dan alleen maar met de druiven. Antonio, de oudste zoon van het landgoed, lijkt haar meer dan ooit te begrijpen en in zijn armen voelt ze zich al snel thuis. Samen starten ze een zoektocht naar het verleden van haar overgrootmoeder, maar zal Lily erin slagen om haar hart te volgen?

De Italiaanse dochter is het eerste deel van een achtdelige reeks, De verloren dochters van Soraya Lane.

Zoals de titel en naam van de reeks al doet vermoeden, zijn er met deze reeks redelijk wat gelijkenissen met De Zeven Zussen reeks van Lucinda Riley., dit gaat dan voornamelijk over het inhoudelijke. Ook Soraya Lane werkt met twee tijdslijnen, die in verschillende perspectieven worden verteld. Toch is de schrijfstijl van beide auteurs heel erg verschillend. Soraya Lane schrijft vlot en aangenaam, maar mist naar mijn mening wat details en een betere uitwerking. Ook in de opbouw van het verhaal kwam dit gevoel bij mij heel sterk naar boven.

Uiteraard heb ik wel genoten van dit eerste deel van De verloren dochters-reeks, leuk en aangenaam lezen, niet meer maar zeker ook niet minder.

Specificaties

Uitgever: Oceaan

Prijs: Paperback €17,99 E-book €12,99

Publicatiedatum: 31 januari 2023

Aantal pagina's: 304

ISBN: 9789046830536

Met dank aan Uitgeverij Oceaan voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.