Belofte maakt schuld- Gillian King

27-03-2023

Roman

'Je hebt het beloofd.'

De zestienjarige Hannah heeft het niet makkelijk. Haar moeder overleed toen ze nog een baby was, haar relatie met haar vader is op zijn minst moeilijk te noemen en haar broer kan elk moment vertrekken om een militaire opleiding te gaan volgen. Wanneer de populairste jongen van school, Jamie, een zwak voor haar blijkt te hebben, zuigt ze elk greintje liefde en warmte naarstig op. Een mooie tienerliefde bloeit op, maar haar vader maakt het haar steeds moeilijker. Als Jamie besluit zijn droom na te jagen, en de liefde links te laten liggen, laat hij Hannah zielsalleen achter in een benarde situatie.

Als de vijftienjarige Sem informatie ontdekt over zijn vader, wilt hij hem koste wat kost opzoeken. Hannah kan niet anders dan haar zoon te volgen in een poging om hem te beschermen tegen de teleurstelling die hem te wachten staat.

Belofte maakt schuld is het allereerste boek dat ik van Gillian King las. Bij deze bracht ik mezelf dan weer in een benarde positie, want nu wil ik alle boeken van Gillian King lezen!

Belofte maakt schuld wordt vertelt vanuit het perspectief van Hannah, afwisselend komt het heden en verleden aan bod. De dubbele tijdslijn geeft je een mooi inzicht in het leven van Hannah en de hindernissen die ze heeft moeten overwinnen om de persoon te worden die ze nu is.

De korte hoofdstukken, tezamen met de heerlijke, vlotte schrijfwijze zorgen ervoor dat het boek leest als een sneltrein. De situaties die Gillian King aanhaalt gelinkt aan het rebelse pubergedrag van Sem, is voor de meeste van ons toch in zekere mate herkenbaar, en maakt het op die manier ook makkelijker om je in te leven.

Belofte maakt schuld is een verrassend, meeslepend en emotioneel verhaal over liefde, beloftes, dromen, leven en het onvoorwaardelijke van het moederschap.


Specificaties

Uitgever: Harper Collins

Prijs: Paperback €19,99 E-book €9,99

Publicatiedatum: 7 februari 2023

Aantal pagina's: 304

ISBN: 9789402712247

Met dank aan Uitgeverij Harper Collins voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.