De blik van Medusa- Natalie Haynes

24-04-2023

Roman

Griekse mythologie

Medusa groeit op in een familie van Gorgonen. Bij haar zussen Sthenno en Euryale, voelt ze zich veilig. Zij zijn immers onsterfelijk, terwijl Medusa kwetsbaar en sterfelijk is.

Wanneer Medusa op haar zestiende voor het eerst de tempel van Athene bezoekt, wordt haar een groot onrecht aangedaan door Poseidon. Maar omdat Athene niets kan beginnen tegen de grote God van de zee, besluit ze Medusa te straffen. Medusa's prachtige krullen worden vervangen door rusteloze slangen en haar ogen laten met één enkele blik elk levend wezen in steen veranderen. Ze lijkt gedoemd tot een leven zonder enig zicht, tot dat Perseus opduikt, die de uitdaging om een Gorgoon te onthoofden aangaat.

Wat ziet De blik van Medusa er prachtig uit, met zijn omkeerbare stofomslag kan je zelf kiezen hoe het boek eruit ziet, maar ook de naked cover zelf is fraai bedrukt. Wat een verwennerij!

Het verhaal wordt verteld vanuit vele perspectieven, die telkens weer elk hun verhaal vertellen om later samen te komen tot het verhaal van Medusa. Doordat er zoveel personages zijn, was de personagelijst die vooraan in het boek te vinden was, echt wel nodig. Ik haalde regelmatig alle Griekse namen (die in mijn hoofd eerst allemaal op elkaar leken) door elkaar, maar gelukkig beterde dat naarmate het verhaal vorderde. Het fijne aan De blik van Medusa vond ik dan wel weer dat het verhaal door een verteller wordt verteld. Een verteller die op een warme, vlotte, aangename manier veel bijbrengt over de Griekse mythologie, en de mythe en tragedie rond Medusa.

De blik van Medusa is veel meer dan alleen het verhaal van Medusa, maar ook een verhaal over Goden, halfgoden, stervelingen, titanen, nimfen en allerlei vreemde wezens die de Griekse mythologie vormden tot welke hij vandaag is.

Specificaties

Uitgever: Meulenhoff

Prijs: Gebonden €22,99 E-book €13,99 Luisterboek €14,99

Publicatiedatum: 20 februari 2023

Aantal pagina's: 336

ISBN: 9789029097550

Met dank aan Uitgeverij Meulenhoff voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.