De dorpsdokter- Felicia Otten

24-04-2023

Roman

Deel één van De Dorpsdokter- serie

Hamburg, begin jaren '50

Als de jonge arts Thea Graven tijdens een operatie een meerdere een zware fout ziet maken, speelt haar rechtvaardigheidsgevoel onmiddellijk op. Ze besluit aangifte te doen, maar deze stap betekent het einde van Thea's carrière.

Ze vlucht naar haar familie en vindt in de buurt een job als plattelandsdokter bij Georg, de dokter van de streek. Georg blijkt naast een goede arts, ook een verschrikkelijke baas en man te zijn. Maar niet alleen Georg laat Thea de moed verliezen, ook de dorpsbewoners lijken er niet klaar voor te zijn om een vrouwelijke dokter te raadplegen. Thea zal moeten vechten om de liefde van de dorpsbewoners en het respect van haar baas te winnen.

De dorpsdokter is het eerste deel van een reeks en tevens het eerste boek van Felicia Otten dat in het Nederlands uitgebracht werd.

Wat heb ik genoten van De dorpsdokter! Felicia Otten neemt je mee naar de moeilijke periode na de Tweede Wereldoorlog, waar honger nog alom tegenwoordig is en kinderen zonder ouders ronddwalen. Haar vlotte, beeldende schrijfwijze zorgt voor een boeiend verhaal dat ondanks het wel een tikkeltje voorspelbaar is, mijn hart gestolen heeft. Geen grote wendingen of spannende gebeurtenissen, maar gewoon een steengoede feelgood die mij doet hunkeren naar het tweede deel van De dorpsdokter!

Specificaties

Uitgever: Xander Uitgevers

Prijs: Paperback €21,99 E-book €9,99

Publicatiedatum: 2 februari 2023

Aantal pagina's: 448

ISBN: 9789401618908

Met dank aan Uitgeverij Xander voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.