Jacht- Geert Klaasen

24-04-2023

Thriller

'Niets is wat het lijkt, niemand is wie hij zegt te zijn.'

Leningrad, 1968

Zacharias Chetwyck wordt uitgenodigd op het befaamde jacht Tsarevitsj. Naarmate de tocht vordert, gebeuren er steeds eigenaardigere dingen en hoe meer informatie Zacharias gaandeweg verzameld, hoe vreemder dit hele avontuur lijkt te zijn. In zijn zoektocht naar de waarheid blijkt zijn ganse leven één grote leugen te zijn en ook al de andere passagiers op het jacht lijken leugens niet te schuwen.

Zeventien jaar later gaat Zacharias reeds lang overleden gewaande vrouw Sarah, hopeloos op zoek naar haar Zacharias en komt beetje bij beetje te weten hoe de vork werkelijk in de steel zit.

Al van bij de eerste pagina wist Jacht mijn belangstelling te wekken. Het mysterie waarrond het ganse verhaal draait, hield me al van in het begin bezig en zette deze toon verder doorheen het boek. De verschillende sprongen in de tijd in combinatie met de vele personages zorgden in het begin voor wat verwarring. Eens het verhaal vorderde, werd alles duidelijker en makkelijker te lezen. Het ganse verhaal is doorspekt met onverwachte wendingen, spanning en geschiedenis. Het mysterie hield voor mij stand tot aan de onthulling en zorgde voor een verbluffende verrassing.

Jacht, een mysterieuze thriller, met een tikkeltje romantiek en een hoog Agatha Christie gehalte.

Specificaties

Uitgever: Manteau

Prijs: Paperback €24,99

Publicatiedatum: 7 maart 2023

Aantal pagina's: 368

ISBN: 9789022339602

Met dank aan Uitgeverij Manteau voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.