Tanners erf- Lukas Maisel

03-05-2023

Novelle

Een gat is een gat en over gaten praat je nu eenmaal niet. Behalve over een gat in je hart, dat is een vergissing die de natuur soms maakt. Gelukkig zijn er manieren om een gat in een hart te repareren. In Tanners hart zit geen gat, alleen in zijn land. Of dat op hetzelfde neerkomt moet blijken.

De Zwitserse boer Tanner woont zijn ganse leven al in het kleine dorpje Huswil. Samen met zijn vrouw Marie, zijn koeien en kippen kan hij net het hoofd boven water houden. Maar Tanner houdt van dit simpele leven. Tot hij op een dag twee gigantische, bodemloze gaten op zijn land ontdekt. Niemand weet raad, de burgemeester niet, wetenschappers niet en zelfs de pastoor houdt zijn handen ervan af. Tanners bestaan schudt op zijn grondvesten, en alles wat ooit vanzelfsprekend leek lijkt te vervallen in ongekende diepten.

Ik wist niet helemaal wat te verwachten van Tanners erf, toch wist Lukas Maisel me met slechts 128 pagina's helemaal in te pakken.

De cover geeft heel goed Tanners leven weer, simpel maar toch prachtig in zijn geheel. Zo kan je ook het ganse verhaal omschrijven. De simpele schrijfwijze van Lukas Maisel neemt je mee naar ongekende diepten. Kort, maar zo vol emoties, de gelaagdheid van Tanners erf geeft je een heleboel om over na te denken.

Tanners erf, een krachtig verhaal dat je in de kleren gaat zitten.

Specificaties

Uitgever: Atlas Contact

Prijs: Hardback €19,99 E-book €12,99 Luisterboek €13,99

Publicatiedatum: 7 maart 2023

Aantal pagina's: 128

ISBN: 9789025474089

Met dank aan Uitgeverij Atlas Contact voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.