Het koetshuis - Karin Quint

31-07-2021

Roman

Deel 1 van de Landgoed Rosaville serie

Ik was elke keer opnieuw onder de indruk van de Rozenkamer. Het was alsof je de mooiste kamer in het kasteel van Doornroosje binnenstapte.

Het verhaal

Historica Laura woont op het schitterende Rosaville, een landgoed met verhalen in alle hoekjes. Wanneer haar dementerende oma haar vertelt over een onbeantwoorde liefde, duikt Laura in de geschiedenis van het koetshuis op het landgoed. Waarom is die plek zo belangrijk voor haar grootmoeder? Terwijl Laura steeds meer te weten komt over wat er in het koetshuis is gebeurd, wordt ze zelf ook verliefd op Tom. Maar ook bij Laura lijkt het mis te gaan, want Tom heeft geheimen - en niet alleen voor haar... Wat Laura nog niet weet is dat in het koetshuis alles samenkomt, niet alleen in het verleden, maar ook in het nu!


Allereerst, wat een leuke cover! Ik werd onmiddellijk helemaal verliefd op de leuke kleurtjes en de glossy accenten. Het geeft je een voorsmaakje van hoe landgoed Rosaville eruit ziet. Dit ontdek je gaandeweg verder in het boek. Quint omschrijft alles heel erg beeldend, met veel extra 'krulletjes' waar ik wel van hou! Ik voelde me helemaal thuis in landgoed Rosaville en voelde het leven in het prachtige oude landhuis. Toch jammer dat de biljartkamer geen bibliotheek was!

Quint zorgt ervoor dat je vanaf pagina één helemaal meegezogen wordt in het verhaal. Ik beeldde me in zelf in het landhuis te wonen en vond het fijn om samen met Laura alle geheimen te ontdekken van het koetshuis. Het voelde bijna alsof ik er zelf bij was.

Maar ook op romantisch vlak doet Quint het zeker niet slecht, de ontluikende liefde tussen Tom en Laura maakt het verhaal helemaal af. Het brengt alles mooi samen tot een geheel, Landgoed Rosaville - Het koetshuis.

Karin Quint doet het met haar debuutroman zeker niet slecht, ik ben nu al benieuwd naar het tweede deel van Villa Rosaville en ga ook deze met veel plezier lezen.


Deze paragraaf wil ik graag met jullie delen

Ik dacht terug aan die keer dat ik oma op het bed in het koetshuis had gevonden en zag haar gezicht voor me. Er was geen verdriet geweest, maar wel iets ander. Weemoed? Spijt? Of was het misschien opluchting geweest? Had ik toen geweten wat ik nu wist, dan had ik haar uitdrukking kunnen lezen. Nu kon ik alleen nog maar gissen.

'Ik geloof niet dat ik nog ooit iemand kan vertrouwen.'

Specificaties

Uitgever: Luitingh- Sijthoff

Prijs: Paperback €17,50

Publicatiedatum: 30-06-2021

Aantal pagina's: 376

ISBN: 978 90 245 9252 4