Een hele lieve f*ck you - Sylvia Van Driessche

31-08-2021

Roman

Het verhaal

Alexa, een journaliste die haar dagen vult met het schrijven over lippenstiften en het drinken van cava, wordt naar een filmfestival gestuurd. Wat een routineklus moet worden, verandert wanneer ze haar jeugdliefde Finneas Mallieu tegenkomt, die intussen een wereldvermaard acteur is geworden. Terwijl Alexa wegvlucht in alcohol, wordt ze geconfronteerd met verontrustende verhalen over seksuele intimidatie in haar onmiddellijke omgeving. Tevergeefs probeert ze de onderzoeksjournaliste in haar te onderdrukken. Alexa wordt meegezogen in een gevaarlijke wereld, een die haar dwingt haar verleden te confronteren en haar toekomst op te offeren.


Reclame, iets wat in dit boek veelvuldig aangekaart wordt, zo leerde ik ook Een hele lieve f*ck you kennen. Thank god voor sociale media, want dit had ik niet willen missen.

Een hele lieve f*ck you gaat over één groot onderwerp waarrond het ganse verhaal zich ontluikt. Narcisme, misbruik, seksuele intimidatie...Kortom, zieke geesten. Van Driessche steekt dan ook een dikke vette middenvinger op naar iedereen die ooit misbruik heeft gemaakt van iemand door middel van zijn eigen machtspositie. Het boek leest als een sneltrein. Van Driessche schrijft vlotjes, onomwonden en met een vleugje humor. Voor ik wist was ik door het verhaal heen. Het plot waar het ganse verhaal naartoe werkt krijgt nog een verbazingwekkende wending, ook bepaalde personages komen later nog verrassend uit de hoek.

Een knap verhaal waar velen erkenning in zullen vinden.

When you know, you go.

Deze paragraaf wil ik graag met jullie delen

Een conversatie tussen Sophia en Alexa.

'Iedereen moet gewoon wat meer nee-mens worden', reageerde ze luchtig.

'Bij een nee-mens begint elke andere, onbekende persoon met min honderd punten. Het is dan aan hem of haar om in punten op te klimmen tot ze een objectieve nul verdienen. Door zich te bewijzen. Zo denken jij en ik. Alleen in uitzonderlijke gevallen zal iemand bij ons ooit hoger uitkomen dan nul. En dan heb je de ja-mensen, degene die onbekende anderen al honderd punten geven nog voor ze hen goed en wel kennen, uit de goedheid van hun hart. Zo zijn Hutta en Merel. Zij zijn makkelijker prooien voor de narcist. Het is toch zo? Als iemand al te vriendelijk tegen ons doet, worden wij juist achterdochtig.'

Ik gaf haar in stilte gelijk over onze rotkarakters.


Specificaties

Uitgever: Horizon

Prijs: Paperback €22,99 Luisterboek €12,99

Publicatiedatum: 16-06-2021

Aantal pagina's: 272

ISBN: 978 94 926 2675 2