Alles tussen jou & mij - Susan Wiggs

26-09-2021

Roman

Het verhaal

Caleb Stolz heeft¬ zijn broer op diens sterfbed beloofd dat hij zijn twee jonge kinderen zal groot brengen. Dit betekent dat hij terug moet naar de kleine gesloten Amish-gemeenschap die hij jaren eerder heeft verlaten. Het valt hem zwaar, maar toch is hij gelukkig op de boerderij met zijn neefje en nichtje. Tot het noodlot toeslaat en zijn neefje zwaargewond raakt. Caleb kan niet anders dan het kind naar het ziekenhuis in de stad brengen, waarmee hij zich de woede van de hele gemeenschap op de hals haalt. Hij staat er alleen voor, maar dan ontmoet hij Reese Powell, een toegewijde arts tot wie hij zich onmiddellijk aangetrokken voelt. Reese worstelt met de hoge werkdruk in het ziekenhuis en de nog hogere verwachtingen van haar familie. Caleb zet haar hele leven op zijn kop, maar is liefde tussen mensen uit zulke verschillende werelden wel mogelijk?


Voor het eerst las ik een boek van Susan Wiggs. De cover sprak me aan en ook de flaptekst deed mij al dromen naar de rest van het verhaal. Verkocht dus!

Eens thuis aan het verhaal begonnen was er geen houden meer aan. Alles tussen jou & mij is erg meeslepend en de pagina's vlotten eigenlijk sneller dan ik zou willen. Wiggs schrijft erg emotioneel en slaagt erin de teksten te laten vloeien en beelden te laten vormen voor je ogen. Er kwamen verrassende wendingen voorbij, pijnlijke situaties, ontluikende liefde... Wiggs neemt je overal mee naartoe.

Het boek verteld het verhaal over Caleb en Reese, beide opgegroeid in een totaal andere wereld. Caleb is Amisch en heeft een heel eenvoudig leven, Reese probeert haar medische studies af te maken met grootse onderscheiding, maar is dit het gene wat ze allebei willen? Of proberen ze alleen maar trouw te blijven aan de toekomst die iemand anders voor hun uitstippelde?

Doorheen het verhaal leer je Caleb en Reese beter kennen. Caleb is een zorgzame, attente en knappe man die ook mijn hart veroverde. Reese is een pittige jongedame die denkt dat ze weet wat ze wil tot dat ze Caleb tegen het lijf loopt.

Wiggs geeft je veel informatie mee over de Amisch gemeenschap zonder dat het overkomt als een hele boterham leerstof. Het is zo verwerkt in het verhaal dat het zelfs niet opvalt maar toch heb ik er zelf enorm veel van opgepikt en van bijgeleerd.

Kortom, een erg prettig verhaal om in één ruk uit te lezen en mij zeker met gemak overhaalde om meer van Susan Wiggs op mijn boekenplank te zetten.

'Dat is het magische woord. Liefde.'

Deze paragraaf wil ik graag met jullie delen

Reese had er in Calebs ogen erg jong uitgezien, hoewel ze heel zelfverzekerd overkwam. Ze was anders dan iedereen, man of vrouw, die hij tot nog toe had ontmoet. Zo anders dat hij in de verleiding was gekomen om naar haar te staren, zoals hij naar de Niagara- watervallen of een vallende ster zou hebben gestaard. Haar korte haar, zo donker en glanzend als de vleugels van een raaf, omlijste een gezicht waar hij de hele dag wel naar zou kunnen kijken. Uiteraard hoorde hij de schoonheid van een vrouw niet op te merken, en zeker niet onder deze omstandigheden, maar het feit dat hij dat wel had gedaan zou toch niets veranderen aan wat er was gebeurd, ongeacht wie er op de operatietafel lag te bloeden.

Toen ze was begonnen met hem te praten, had hij zich gerealiseerd dat die schoonheid een simpele maar krachtige bron had: compassie, gecombineerd met een scherpe en oprechte intelligentie. Ze keek hem aan alsof ze precies wist hoe bezorgd hij om Jonah was en hoe belangrijk het voor hem was om te weten wat er met zijn neefje gebeurde.


Specificaties

Uitgever: Harper Collins

Prijs: Paperback €19,99 Pocket €9,95 E-book €7,99 Luisterboek €14,99 Tweedehandsgelukje van €1,00

Publicatiedatum: 26 februari 2019

Aantal pagina's: 416

ISBN: 978 94 027 0273 6