De prosecco dagboeken - Ruud van Gessel

02-12-2021

Deel 1 van de Bubbel trilogie

Feelgood

Scheiden is het verliezen van de wedstrijd van het leven die je niet speelde voor jezelf maar voor het publiek van familie en vrienden.

Het verhaal

De dertiger Helena is na het beëindigen van haar relatie afgereisd naar Italië. Als de hippe influencer Wineonheels reist ze langs diverse wijnboeren om haar miljoenen volgers wereldwijd verslag te doen van de beste prosecco. Haar liefde voor wijn is net zo groot als haar passie voor de mannen die deze wijnen maken.

Voor één man wordt ze gewaarschuwd: Alberico Brunatoni, die in de streek Il prosecco dittatore del mondo wordt genoemd, de prosecco-dictator. Hij wordt gehaat om zijn onbuigzame, trotse karakter en benijd om zijn goed verkopende prosecco. Na zijn echtscheiding heeft Brunatoni vrouwen uit zijn leven gebannen. Wanneer Wineonheels op zijn pad komt om kritische vragen te stellen over zijn controversiële manier van wijnoogsten, kruisen de twee de degens.

Deze Storia d'amore speelt zich af in de heuvelrijke Veneto, dé prosecco-regio van Italië.


De prosecco dagboeken geeft je het gevoel een heerlijke vakantie te hebben in Italië samen met vele andere verassende personages. Het verhaal wordt verteld door middel van verschillende dagboekfragmenten van verschillende personen. Deze worden steeds uit de ik-vorm verteld wat zorgt voor een aangename, vlotte leesstijl. Af en toe wordt er afgewisseld met een verhalend deel, dit gaat dan over het verleden van Alberico Brunatoni Junior.

Wanneer er een ander personages wordt aangewend moet je altijd eventjes wennen om te kijken over wie het weer gaat. Zo heb je drie hoofdpersonages: Alberico Brunatoni Junior, influencer Helena en een vaag personage dat op de achtergrond vertoeft maar toch steeds alles lijkt te weten.

Alberico Brunatoni Junior is een erg rijke maar ook erg arrogante man die in de streek niet graag gezien is. Hij nam als 25-jarige het wijndomein alias levenswerk van zijn vader over en richtte het ter gronde. Hij veranderde de manier van werken over het ganse wijndomein, wat hem wel erg rijk maakte maar wat dan ook weer niets te maken heeft met echte prosecco.

Helena is een bekende influencer die de wereld rondreist om haar volgers te voorzien van het nodige wijn entertainment. Maar ze komt op een moment in haar leven waar ze begint te twijfelen aan wat ze daadwerkelijk wil. Waar kan je beter nadenken over levensvragen dan in la bella Italia?

Wat een fijne feelgood roman! Ik waande mij in de heuvels tussen de geurende wijnranken in Italië. Het verhaal leest als een trein, en voor je er erg in hebt ben je er dan ook weer doorheen. Een fijn boek, waarbij je niet te veel moet nadenken maar alleen maar hoeft te genieten. Voor mezelf miste ik wel wat diepgang en voelde het soms nogal oppervlakkig aan. Al maakt het prachtige einde ook al wel weer heel wat goed!

Ik ben heel erg benieuwd naar de volgende twee delen van deze Bubbel trilogie. Deze worden uiteraard toegevoegd aan mijn TBR lijstje.

'Waarom staan de wijzers stil op een wond van liefde als de tijd alles heelt?

Deze paragraaf wil ik graag met jullie delen

Als hij de druiven van de zuidflank zou laten kussen met die van een stukje van de westflank, dan zou daaruit een hemelse volle wijn geboren worden die zou dansen in het glas. De zon met de maan en de bijen hadden samen hun best gedaan. Boordevolle trossen, honing te over en de wijngaard was mede door liefde voor zijn bezit in perfecte balans met de natuur.


Specificaties

Uitgever: De Kring

Prijs: Paperback €19,99 E-book €9,99

Publicatiedatum: Mei 2021

Aantal pagina's: 288

ISBN: 9789462971981

Met dank aan auteur Ruud van Gessel voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.