Het vlindereiland - Corina Bomann

16-12-2021

Roman

Luister altijd naar je hart en volg het. Doe je dat niet, dan zul je ongeluk brengen over jezelf en degenen die je liefhebt.

Het verhaal

Nadat Diana's huwelijk op de klippen is gelopen, ontfermt ze zich over de nalatenschap van haar favoriete tante in Engeland. In haar laatste woorden heeft haar tante Diana gesmeekt een lang bewaard familiegeheim te ontsluieren.

Diana volgt de aanwijzingen die haar tante heeft achtergelaten en doet volkomen onverwachte ontdekkingen over haar voorouders. De sporen van het verleden leiden haar naar een exotisch eiland. Daar gaat een wereld vol nieuwe ervaringen en gevoelens voor haar open. Ze stuit op een bitterzoete voorspelling die het lot van haar familie voor altijd veranderde, en een verboden liefde die nooit ophield te bestaan.


Enkele jaren geleden las ik al enkele boeken van Corina Bomann, dus hoog tijd om de draad weer op te pikken.

Het vlindereiland speelt zich af in twee tijdszones, het verleden ca. 1885 en in het heden 2008.

In het verleden wordt het verhaal verteld uit het perspectief van Grace. Grace is een welgestelde jongedame van achttien die moeite heeft zich te schikken naar de wil en wet van haar ouders, vooral als het gaat om haar toekomstige echtgenoot. Grace heeft een sterk rechtvaardigheidsgevoel en wil dan ook opkomen voor de zwakkeren in haar omgeving. Hierbij toont haar hart haar de weg.

In het heden wordt het verhaal uit het perspectief van Diana verteld. Wanneer de oudtante van Diana sterft in Engeland, belooft ze haar oudtante op haar sterfbed om naar het geheim van de familiegeschiedenis te zoeken. Het geheim van Grace.

In het begin van het boek vond ik het erg moeilijk om alle familieleden uit elkaar te houden, het zijn er nogal veel. Halverwege in het verhaal had ik het ongeveer door hoe het zat.

Ook konden in het begin de historische hoofdstukken mijn aandacht moeilijker vasthouden dan de hoofdstukken van het heden. Naarmate het verhaal vorderde kwam hier een verandering in en hield ik meer van de historische hoofdstukken.

Het gehele verhaal is voorspelbaar, waardoor het met zijn momenten wel wat langdradig werd. Hier en daar kwamen er enkele verrassingen die ik niet verwacht had maar dit zorgde niet voor de nodige spanning die ik miste. Het vlindereiland  kon mij jammer genoeg niet voldoende boeien of ontroeren.


Deze paragraaf wil ik graag met jullie delen

Er verscheen een peinzende uitdrukking op zijn gezicht, toen schudde hij zachtjes zijn hoofd. 'Het is wel vreemd. Hun leven lang doen onze voorouders hun best de smetten in hun levensgeschiedenis geheim te houden. En dan vragen ze ons, hun nakomelingen, ze te ontdekken omdat ze die last graag kwijt willen en zelf niet de kracht hebben het te openbaren.'

Diana stond versteld van de wijsheid van zijn woorden. Tegelijkertijd vroeg ze zich af of het geheim van haar familie een zodanig grote smet was dat Emmely zich ervoor had geschaamd.


Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: Paperback €20,00 E-book €9,99 Luisterboek €14,99 Tweedehandsgelukje €5,00

Publicatiedatum: 13-08-2020

Aantal pagina's: 456

ISBN: 9789022591000