100 keer een borstel door je haar halen voor je gaat slapen- Melissa Panarello

24-12-2021

Semi - autobiografie

Het verhaal

Melissa lijkt op het eerste gezicht een doorsnee puber: ze voelt zich onbegrepen, heeft posters van Gustav Klimt en Marlene Ditrich op haar kamer hangen en is op zoek naar de ware, grote liefde. Op veertienjarige leeftijd begint ze een dagboek: haar verhaal is de weerslag van wat er gebeurt als honderd keer een borstel door je haar halen voor je gaat slapen (een oude Siciliaanse raad om je haar stralend te houden) niet volstaat om de ware liefde te vinden. Haar dagboek, dat ze op veertienjarige leeftijd begon, geeft blijk aan haar zoektocht. De zielloze en soms gewelddadige seksuele ervaringen, die rechtstreeks van een pornosite lijken te zijn gedownload - sadomasochisme, gangbangs en homoseksuele contacten - schuwt ze niet. Na elke nacht die ze heeft doorgebracht met mannen voelt ze zich vies en gebruikt, maar steeds zoekt ze de desillusie weer op. Zal dit 'verloren' meisje ooit de ware vinden?


Honderd keer een borstel door je haar halen voor je gaat slapen is een verhaal dat bestaat uit dagboekfragmenten van de 14-jarige Melissa. Melissa is een knappe verschijning waar ze dankbaar gebruik van maakt om mannen en vrouwen te verleiden. Ze wentelt zich in een wereld vol verdorvenheid en zoekt allerlei seksuele uitersten op. Ze wil door al deze seksuele daden een leegte binnenin opvullen, een leegte die ze voorbehouden had voor haar ware liefde.

Het is een dun boekje dat heel erg vlot leest, maar toch helemaal niet is wat ik ervan verwacht had. Voor mij een absurd verhaal dat helemaal niet realistisch lijkt, een boek vol seksuele driften met heel erg weinig verhaal. Ondanks het wereldwijd toch een succesvol boek is, kan het mij niet bekoren.

Het boek werd in 2006 verfilmd met de titel Melissa P..


Deze paragraaf wil ik graag met jullie delen

Hij wierp zich op bed en viel direct in slaap. Instinctief keek ik naar het nachtkastje en verwachtte geld aan te treffen zoals een goede hoer zou horen te krijgen voor haar diensten. Ik ben de badkamer ingelopen, heb mijn gezicht gewassen zonder mijn spiegelbeeld ook maar één blik waardig te keuren: ik zou het monster hebben gezien waarvan iedereen wil dat ik daarin veranderd. Ik mag mezelf dat niet toestaan, ik mag hun dat niet toestaan. Ik ben vies, alleen de Liefde, als die bestaan, kan me schoonwassen.


Specificaties

Uitgever: Vassallucci

Prijs: Paperback tweedehands €7,49 Tweedehandsgelukje €1,00

Publicatiedatum: augustus 2004

Aantal pagina's: 157

ISBN: 9050005209