De Rozentuin - Tracy Rees

16-03-2022

Historische roman

Het verhaal speelt zich af in 1895 in Londen.

Mabs is één van de drie sterke vrouwen in dit verhaal. Op haar achttiende vindt ze een job al gezelschapsdame bij de familie Finch. De job komt als geroepen. Mabs leeft samen met haar broers en zusjes in armoede, haar vader zwelgt in verdriet nadat haar moeder overleden is en Mabs voelt zich als oudste van het gezin verantwoordelijk om al die monden te voeden.

Ottilie (Otty) Finch is de 12-jarige dochter van mevrouw Finch. Mevrouw Finch lijdt aan een mysterieuze aandoening, waar niemand het fijne vanaf weet. Ze zijn pas verhuisd naar Londen en vaak voelt Otty zich erg eenzaam. Wanneer Mabs aangenomen wordt als gezelschapsdame voor haar moeder, brengen Otty en Mabs al snel veel tijd met elkaar samen door.

Olive Westallen is de laatste van deze drie vrouwen. Ze woont samen met haar ouders is een grootse villa. Maar haar bestaan is eenzaam en ze besluit om haar weelde te delen met de lagere klasse en begint een heuse organisatie op te richten.

De drie vrouwen komen op elkaars pad en wanneer er in de familie Finch een groots geheim aan het licht komt, besluiten ze de handen in elkaar te slaan en elkaar te helpen.


Wanneer ik begon te lezen was ik al snel verkocht aan de persoonlijkheid van de dames. Alle drie hebben ze hun eigen verhaal dat hun maakt tot wie ze zijn. 400 Pagina's die vlotjes door de vingers glijden en heel erg aangenaam lezen. Een verhaal dat helemaal klopt en dat mij nieuwsgierig heeft gemaakt naar de andere verhalen van Tracy Rees.

De rozentuin is een verhaal over vriendschap, hoe samenwerken de sterkte van drie vrouwen verbindt.


Deze paragraaf wil ik graag met jullie delen

Vertelt uit het perspectief van Mabs.

Zo jong als ze waren begrepen ze hun situatie al goed genoeg om haar te willen opvrolijken door te doen alsof er geen vuiltje aan de lucht was. Ze hield zielsveel van hen, daarom zette ze stug door op de werf, zelfs wanneer ze bijna op omvallen stond. Het was een zware last om als achttienjarige acht mensen in leven te moeten houden, en dan had ze ook nog eens werk dat ze officieel niet mocht doen. Als pa zijn verdriet nou eens genoeg zou kunnen verwerken om regelmatig naar zijn werk te gaan, zou dat zeker schelen. Voorlopig was haar inkomen van de werf echter het enige wat voorkwam dat het allemaal nog erger werd.


Specificaties

Uitgever: Xander Uitgevers

Prijs: Paperback €20,99 E-book €7,99

Publicatiedatum: februari 2022

Aantal pagina's: 432

ISBN: 9789401616270

Met dank aan Xander Uitgevers voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.