Duinroos- Hilde Veeren

09-10-2023

Roman

Cottage aan zee #1

Haar leven lag in puin. Ze had geen huis, geen baan, geen toekomst...En toch was ze ineens ontzettend gelukkig.

De jonge Molly lijkt het allemaal voor elkaar te hebben. Maar zo goed als het soms kan gaan, zo snel kan een leven ook weer instorten. Zo heeft Molly plots geen baan, geen vriendje en geen woonplaats meer.

Ten einde raad gaat Molly in op het voorstel van haar tante Louise. Het brengt haar naar het gezellige dorpje Somerset aan de Engelse kust. De rust en de schattige cottage waar ze verblijft lijken haar goed te doen. Ook het contact met de dorpsbewoners die in Molly een echte bibliothecaresse zien geeft haar nieuwe energie Wanneer ze de knappe Atlas tegen het lijf loopt, lijkt het haast wel 'meant to be'. Maar is het dat wel? Want die kitscherige vondst op de rommelmarkt lijkt misschien ook niet helemaal wat het hoort te zijn. Zal Molly's sprookje uitkomen?

De cover van Duinroos zorgde al voor liefde op het eerste gezicht. Wat is hij leuk! Maar het bleef niet alleen bij de cover, ook het verhaal zelf wist mij helemaal te veroveren.

Duinroos wordt verteld vanuit het perspectief van Molly. Door de korte hoofdstukken, vlieg je door het verhaal heen. Hilde Veerens vlotte, beeldende schrijfwijze neemt je mee naar het prachtig beschreven dorpje in Engeland. Ze weet perfect hoe ze de omgeving en de nodige 'knussigheid' moet overbrengen. Ondanks het een zomerroman is, is het echt een heerlijk boek om te lezen bij de open haard met een kop thee en een dekentje. Een enorm (extra) pluspunt vond ik de vele boeken die aan bod komen in het verhaal. Boeken over boeken blijven mijn grootste liefde.

Duinroos wist mij geen moment te vervelen. En het leukste van dit alles is, dat dit slechts het eerste deel van een serie is!

Duinroos is een heerlijk romantisch verhaal over liefde, geluk, toeval, eenvoud, boeken, het lot, saamhorigheid en vriendschap. Een cosy romance om van te genieten!

Specificaties

Uitgever: Xander Uitgevers

Prijs: Paperback €20,99 E-book €9,99 Luisterboek €12,99

Publicatiedatum: 18 juli 2023

Aantal pagina's: 320

ISBN: 9789401619639

Met dank aan Uitgeverij Xander voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.