Een eiland bruiloft- Jenny Colgan

12-06-2023

Feelgood

Café Zon & Zee #5

Olivia keerde jaren geleden Mure de rug toe en keek nooit meer om. Maar nu ze gaat trouwen wil ze er alles aan doen om haar rijke schoonouders te imponeren met haar afkomst. Ze schakelt Jacinth –een huwelijksplanner- in om alles te regelen op Mure. Flora probeert er alles aan te doen om de moeilijke Olivia de dag van haar leven in The Rock te bezorgen. Maar de vele eisen die ze stelt voor haar huwelijksfeest, lijken zelfs Flora boven het hoofd te stijgen.

Naast het huwelijk van Olivia, heeft Flora ook nog haar eigen huwelijk te plannen. Al lijkt dit moeilijker dan verwacht. De wensen van haar en Joël kunnen niet verder uit elkaar liggen. Vinden ze een gulden middenweg?

Lorna en Saif doen er nog steeds alles aan om hun relatie geheim te houden voor de inwoners van Mure. Maar wanneer een belangrijk document roet in het eten dreigt te strooien is het tijd om grote beslissingen te nemen.

Wat is Een eiland bruiloft een herkenbaar verhaal voor mezelf! Vorig jaar trouwde ik immers zelf met de liefde van mijn leven op een eiland in Schotland. Het was geen grootschalig huwelijk zoals dat Olivia, maar eerder intiem. Maar hé, aan inlevingsvermogen geen gebrek bij Een eiland bruiloft!

Elke keer weer wanneer ik een boek oppak van de serie Café Zon & Zee voelt het als thuiskomen. Jenny Colgan creëerde met het eiland Mure een plaats waar je je kan wentelen in de warmte van de inwoners en de schoonheid van het eiland.

Wederom slaagt Jenny Colgan met haar vlotte, beeldende schrijfstijl erin een leuk verhaal neer te zetten. Eens je begint, kan je onmogelijk stoppen. Heerlijk verstand op nul en genieten, elke keer weer. Echter vond ik in dit laatste deel van de serie een klein minpuntje. Waar Agot ( de dochter van Innes) in de serie steeds schattig en lief was, vond ik ze nu best wel irritant en verwend.

Een eiland bruiloft was niet zo voorspelbaar als andere delen van de serie. Ik werd enkele keren verrast en vooral het einde had ik niet verwacht. Het einde, waar ik overigens niet echt een akkoord mee heb, zet aan tot een zesde deel van deze serie. Dus bij deze, Jenny Colgan, please nog eentje?

Specificaties

Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Prijs: Paperback €20,99 E-book €12,99 Luisterboek €14,99

Publicatiedatum: 7 februari 2023

Aantal pagina's: 352

ISBN: 9789021030814

Met dank aan Uitgeverij Luitingh- Sijthoff voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.