Een magische vlucht- Giovanna Giordano

16-10-2023

Roman

'Waar gaan we naartoe, Mondio?'
'Overal en nergens, om woorden te zaaien.'

Juni 1935

De Italiaanse piloot Giulio krijgt als opdracht boodschappen rond te brengen in oorlogsgebied onder de soldaten en koningen. Bij elke boodschap die hij aflevert ontmoet hij nieuwe mensen en dieren. Hij maakt kennis met Pappamundo -de pratende papegaai-, koningen, tovenaars, slaven…Sommigen van hen gaan zelfs mee op Giulio's reis. Verhalen worden verteld, vriendschappen gesmeed. Maar wat is nu de werkelijkheid die Giolio vanuit de hemel op aarde ziet?

Ik kan niet zeggen of je de oorlog beter op de grond of vanuit de hemel kunt beleven. Ik weet alleen dat hij vanuit de hemel heel lelijk is. Als een bad in de dood.

Toen ik Een magische vlucht voor het eerst in handen kreeg, was ik onmiddellijk vertedert door het kleine, fijne boekje, een echt hebbedingetje.

Maar ook het verhaal wist mij te betoveren. Giovanna Giordano neemt je mee op Een magische vlucht doorheen het verhaal van Guilio. Poëtisch, dromerig, hartverwarmend en bomvol fantasie, maar tegelijkertijd ook best triest en ontroerend. Een magische vlucht is echt een verhaal dat moeilijk in een categorie te plaatsen valt. Tal van onderliggende boodschappen en verborgen levenslessen wisten mij aan het denken te zetten.

Een magische vlucht is een bijzonder, fabelachtig verhaal dat mij wist te verrassen en te betoveren.

'Het moment waarop twee personen elkaar leren kennen en het moment waarop ze elkaar vaarwel zeggen zijn de meest intense momenten van het leven.'

Specificaties

Uitgever: Wereldbibliotheek

Prijs: Hardcover22,99€ E-book €11,99

Publicatiedatum: 13 juni 2023

Aantal pagina's: 160

ISBN: 9789028453081

Met dank aan Uitgeverij Wereldbibliotheek voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.