Een nieuw begin- Inez Corbi

06-11-2023

Roman

Tuinen van Heligan #1

Heden

Wanneer Lexi het aanbod krijgt om het jubileumfeest van de 'Verloren Tuinen van Heligan' te organiseren, heeft ze onmiddellijk veel zin om in de archieven te duiken. Haar opdracht om ongelezen verhalen op te duikelen over de tuinen van Heligan neemt ze serieus en al snel verliest ze zich helemaal in de geschiedenis van de familie Tremayne.

Heligan House, 1781

Na het overlijden van hun ouders worden de zestienjarige Damaris en haar zevenjarig zusje Allie opgevoed door hun neef Henry Tremayne en diens vrouw Harriet. Wanneer de zussen na een stormachtige nacht besluiten een wandeling te maken, vinden ze een levenloos lichaam op het strand. De drenkeling wordt onmiddellijk in Heligan House verzorgt. Wanneer hij voor het eerst zijn ogen weer opent, ziet hij Damaris, die vanaf dat eigenste moment haar hart verliest in de ogen van haar gevonden schipbreukeling.

Naarmate Damaris ouder wordt, besluit Henry een grote tuin aan te leggen op het landgoed. Samen met Henry reist Damaris, die veel kennis van planten heeft, naar verschillende plekken om ideeën op te doen voor de tuinen van Heligan. Maar terwijl ook huwelijkskandidaten zich opdringen aan Damaris, blijft Damaris hopen op de kracht van ware liefde. Ware liefde die voor altijd verbonden zal zijn door de tuinen van Heligan.

De Tuinen van Heligan is het eerste deel van een trilogie en tevens gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Lexi, Damaris en verder in het verhaal ook van Allie. De afwisselende perspectieven in combinatie met de wisselende tijdszones zorgden voor een mooi compleet verhaal. Ondanks ik eerder fan was het historische deel van Damaris en Allie, kon Een nieuw begin zeker niet zonder het hedendaagse gedeelte van Lexi.

Het verhaal wist mij al snel mee te nemen. Ik kon heerlijk vertoeven in de prachtige tuinen van Heligan van vroeger en nu, en had dan ook het liefst het verhaal in één keer uitgelezen.

Inez Corbis beeldende schrijfwijze wist mij te boeien, in te nemen en te verrassen. Ook goede, oude romantiek en een tikkeltje mysterie konden mij helemaal bekoren. De nodige zaadjes voor het volgende deel van de trilogie werden al geplant en ook enkele vragen bleven onbeantwoord, wat mij alleen maar meer doet verlangen naar deel twee!

Specificaties

Uitgever: AW Bruna

Prijs: Paperback €22,99 E-book €12,99 Luisterboek €15,99

Publicatiedatum: 28 juni 2023

Aantal pagina's: 368

ISBN: 9789400515987

Met dank aan Uitgeverij AW Bruna voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.